Menu 3


Menu 3

Lihapullia, pippurikastiketta, lohkoperunoita ja paahdettuja juureksia

4:lle

 

1 pussi (500 g) Göransin lihapullia, lämmitä uunissa

Pippurikastike

1 tl mustapippuria kokonaisena

1 tl roseepippuria kokonaisena

1 tl viherpippuria kokonaisena

2 salottisipulia

1 rkl voita

1 rkl tomaattipyreetä

2 dl kuohukermaa

1 dl vettä, + 2 rkl

1 rkl vaaleaa soijakastiketta

1 rkl vasikanfondia tiivisteenä

1 tl Maizena-maissitärkkelystä

1 maustemitallinen suolaa

Murskaa pippurit huhmareessa.

Kuori ja hienonna sipulit.

Paista pippureita voissa.

Lisää tomaattipyree ja sipuli ja kuullota vielä noin 2 minuuttia.

Lisää kerma, vesi, soijakastike ja fonditiiviste.

Anna kiehua ilman kantta noin 10 minuuttia.

Sekoita maissitärkkelys 2 ruokalusikalliseen vettä ja sekoita kastikkeeseen.

Kiehauta. Mausta suolalla.

Lohkoperunat

noin 800 g ruokaperunaa
ruokaöljyä
suolaa ja pippuria

Pese ja lohko perunat. Sekoita uunivuoassa öljyn ja mausteiden kanssa. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Paahdetut juurekset

150 g porkkanaa

150 g lanttua

150 g palsternakkaa

100 g sipulia

ruokaöljyä

suolaa ja pippuria

kuivattua timjamia

Kuori ja suikaloi juurekset. Sekoita uunivuoassa ja lisää hieman ruokaöljyä ja mausteita. Paista noin 180-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.