Menu 3


Menu 3

Köttbullar med pepparsås, klyftpotatis och rostade rotsaker
4 personer

1 påse (500 g) Görans köttbullar som värms i ugnen

Pepparsås:

1 tsk   svartpeppar, hel

1 tsk   rosépeppar

1 tsk   grönpeppar

2 schalottenlökar

1 msk smör

1 msk tomatpuré

2 dl vispgrädde

1 dl vatten, + 2 msk

1 msk soja, ljus

1 msk kalvfond, konc

1 tsk   majsstärkelse, Maizena

1 krm salt

Stöt pepparkornen i mortel.

Skala och finhacka löken.

Fräs pepparn i smör.

Tillsätt tomatpuré och lök och låt fräsa ytterligare ca 2 min.

Tillsätt grädde, vatten, soja och fond.

Sjud såsen utan lock ca 10 min.

Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och rör ner i såsen.

Koka upp. Krydda med salt

Klyftpotatis:

ca 800 g bakpotatis
Matolja
salt och peppar

Tvätta och skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform med olja och kryddor. Stek i ugn på 180 grader i ca 30 minuter.

Rostade rotsaker:

150 g morot
150 g kålrot
150 g palsternacka

100 g lök

Matolja

Salt och peppar

Torkad timjan

Skala och strimla rotsakerna och blanda ihop dem i en ugnsform och tillsätt lite matolja och kryddor och stek i ugn på ca 180 grader i ca 20 - 25 minuter.