Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Menu 3

(0)
  • > 60 MIN
  • 4
  • Medel

Köttbullar med pepparsås, klyftpotatis och rostade rotsaker.

Ingredienser:

1 påse (500 g) Görans köttbullar som värms i ugnen.

Pepparsås:

1 tsksvartpeppar, hel
1 tskrosépeppar
1 tskgrönpeppar
2schalottenlökar
1 msksmör
1 msktomatpuré
2 dlvispgrädde
1 dlvatten
1 msksoja, ljus
1 mskkalvfond, konc
1 tskmajsstärkelse, Maizena
1 krmsalt

Klyftpotatis:

ca 800 gbakpotatis
matolja
salt
peppar

Rostade rotsaker:

150 gmorot
150 gkålrot
150 gpalsternacka
100 glök
matolja
salt och peppar
torkad timjan

Gör så här:

Tillagningstid:

Pepparsås:

  1. Stöt pepparkornen i mortel.

2. Skala och finhacka löken.

3. Fräs pepparn i smör.

4. Tillsätt tomatpuré och lök och låt fräsa ytterligare ca 2 min.

5. Tillsätt grädde, vatten, soja och fond.

6. Sjud såsen utan lock ca 10 min.

7. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och rör ner i såsen.

8. Koka upp. Krydda med salt

Klyftpotatis:

  1. Tvätta och skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform med olja och kryddor.

2. Stek i ugn på 180 grader i ca 30 minuter.

Rostade rotsaker:

  1. Skala och strimla rotsakerna och blanda ihop dem i en ugnsform och tillsätt lite matolja och kryddor.

2. Stek i ugn på ca 180 grader i ca 20 – 25 minuter.

  • Köttbullar och färs

Skriv en värdering