
Muhkeat bao bunsit kebabilla
Bao bunsit ovat aasialaista katuruokaa, joka on onnistunut hurmaamaan koko maailman. Ei ihme, että muhkea höyrytetty sämpylä lempitäytteelläsi ei voi olla muuta kuin herkullinen! Voit täyttää sämpylät sian- tai naudanlihalla, kanalla, merenelävillä tai rapeilla vihanneslastuilla. Reseptissämme käytämme Göransin kebabia ja kotitekoista sriracha-majoneesia.
Ainesosat:
8 bao-sämpylää (tuoreena tai pakasteena). Laske 2-3 leipää per henkilö!
1 pkt Görans kebab, 250g
1 tomaatti
50 ml hoisin-kastiketta
10 g tuoretta korianteria
1 salaattisipuli
1 paprika
50 g sinimailasen ituja (tai muita ituja)
25 g maapähkinöitä, paahdettuja ja suolattuja
Srirachamajoneesia (osta valmiina tai sekoita itse, resepti alempana)
Srirachamajoneesi
Sekoita yhteen seuraavat ainesosat:
2 dl majoneesia
1-2 rkl srirachakastiketta
1 rkl limen mehua
1 pieni hienonnettu valkosipulunkynsi
0,5 tlk suolaa
Näin valmistat bao bunsit:
1. Täytä suuri kattila vedellä ja aseta höyrykori kattilaan niin, ettei se osu veteen. Kiehauta vesi. Jos sinulla ei ole höyrykori, voit käyttää sen sijaan sopivan kokoista siivilää.
2. Kuutioi tomaatti.
3. Paista kebabeja pannulla 6 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja saaneet kauniin värin. Sekoita joukkoon tomaattikuutiot, hoisin-kastike ja 0,5 dl vettä. Anna hautua noin 10 minuuttia.
4. Täytä höyrykori (tai siivilä) leivinpaperilla ja laita leivät siihen. Anna niiden höyrystyä kannen alla 7 minuuttia.
5. Leikkaa sipulit ja paprikat ohuiksi viipaleiksi.
6. Halkaise leipä ja täytä se kebab-täytteellä, sipulilla, paprikalla, korianterinlehdillä ja maapähkinöillä. Viimeistele Göransin valkosipulikastikkeella.
Jos haluat vaihtelua täytteeseen, kokeile mitä tahansa näistä ainesosista:
- punasipuli
- inkivääri
- kimchi (korea)lainen hapankaali)
- seesamöljy
- seesaminsiemenet
- kurkku
Katso myös muut herkulliset kebab reseptit.