Göransin hampurilaisresepti

Tee hetkessä maukkaita hampurilaisia Göransin paistovalmiilla burgeripihveillä. Tässä on Göransin paras kikka sinulle, joka haluat loihtia erittäin mehukkaita pihveijä. Less is more!


Göransin hampurilaisresepti

Näin onnistut hampurilaisen valmistuksessa

 

Tee hetkessä maukkaita hampurilaisia Göransin paistovalmiilla burgeripihveillä. Tässä on Göransin paras kikka sinulle, joka haluat loihtia erittäin mehukkaita pihveijä. Less is more!

 

Ainekset (6 annosta):

1 pussi Göransin paistovalmiita burgeripihvejä (sisältää 6 pihviä)

6 hampurilaissämpylää (mieluiten perunasämpylöitä)

Karamellisoitu sipuli (noin 30 grammaa per hampurilainen, katso alla oleva resepti)

Juustoa (valinnainen)

180 gramman kastike, joka sisältää majoneesia (120 grammaa), ketsuppia (40 grammaa) ja sinappia (20 grammaa)

 

Karamellisoitu sipuli (6 annosta)

6 keltasipulia tai punasipulia

3 ruokalusikallista voita

1,5 rkl ruokaöljyä

1,5 rkl sokeria

Suolaa

Mustapippuria

 

Toimi näin:

1. Voit paistaa hampurilaispihvit pakastettuina, mutta jos haluat niistä todella mehukkaita, voit laittaa ne jääkaappiin edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät sulaa ennen paistamista. Ota pihvit huoneenlämpöön mielellään noin tunti ennen paistamista, jotta pihvit kypsyvät nopeammin.

2. Valmista karamellisoidut sipulit. Viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi ja paista ne voissa ja öljyssä keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia kunnes ne saavat väriä ja ovat pehmeitä. Lisää sokeri ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit kypsentää karamellisoidut sipulit etukäteen, sillä ne säilyy hyvin jääkaapissa noin viisi päivää.

3. Sekoita kastike, joka sisältää 70% majoneesia, 20% ketsuppia ja 10% sinappia. Kuuteen hampurilaiseen tarvitaan noin 180 grammaa kastiketta, 30 grammaa per hampurilainen.

4. Paista pihvejä paistinpannulla 3-4 minuuttia per puoli. Älä paina pihvejä paistamisen aikana vaan jätä ne rauhaan! Anna pihvien levähtää n. 5 min ennen tarjoilua.

5. Sillä välin kun pihvit lepäilevät, voit paistaa leivät voissa litteä puoli paistinpannua päin.

6. Jaa 30 grammaa kastiketta per hampurilainen siten, että levität puolet kastikkeesta leivän pohjalle ja puolet kannen puolelle.

7. Lisää vapaavalintainen juusto ja noin 30 grammaa karamellisoitua sipulia pohjaleivän päälle ennen kannen sulkemista. Käy kiinni!