Taquito resepti - Göransin herkullisesta kanakebabista

Kanataquitot ovat helppoja ja maistuvia tiukaksi käärittyjä minitortilloja, jotka sopivat hyvin vaikkapa osaksi juhlatarjoiluja. Kokeile ja tarjoa vieraille!


Kanataquito

Taquito resepti kahdelle

Taquito on pieni tiukaksi rullaksi kääritty tortilla, joka paistetaan rapsakaksi sopivan reilussa määrässä kuumaa öljyä tai vaihtoehtoisesti uunissa. Kanataquitot on helppo valmistaa ja ne sopivat loistavasti juhlien tarjottavaksi tai viikonlopun herkutteluhetkiin. Göransin herkulliset taquitot täytetään tietysti kanakebabilla sekä juustolla. Tarjoile taquitot esimerkiksi coleslawin ja herkullisen avokadokastikkeen kera.


Taquitojen kanssa sopivat hyvin myös erilaiset kastikkeet. Kokeile Göransin hot chili kastiketta, valkosipulikastiketta tai kebabkastiketta.

 

Tarvitset:
Göransin kanakebabia
6 pientä tortillapohjaa
juustoraastetta
öljyä
cocktailtikkuja

 

Avokadokastike:
2 kypsää avokadoa
1 salottisipuli
1 limen mehu
tuoretta korianteria
½ chili
1 valkosipulin kynsi
2 rkl vettä
suolaa

1. Valmista ensin avokadokastike. Halkaise avokadot, poista kivet, kaavi hedelmäliha kulhoon ja muussaa haarukalla. Hienonna salottisipuli, korianteri, chili sekä valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon. Mausta limemehulla ja suolalla sekä lisää joukkoon vielä pari ruokalusikkaa vettä. Sekoita ja kaada seos tarjoiluastiaan.

2. Valmista taquitot. Lämmitä kanakebabit pannulla pussin ohjeen mukaisesti. Jaa kebabit tortillapohjille, ripottele päälle juustoraastetta, kääri tiukalle rullalle ja sulje rullat parilla hammastikulla.

3. Kuumenna pannu ja paista taquitoja reilussa määrässä öljyä, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin kullanruskeita. Halutessasi voit paistaa taquitot myös uunissa.

4. Poista hammastikut ja tarjoile esimerkiksi coleslawin ja avokadokastikkeen kera!

Katso myös muut Göransin herkulliset reseptit täältä.