
COCKTAILPALAT TIKUSSA – GÖRANSIN LIHAPULLATIKUT
Cocktailpalat tikussa ovat helppoa ja herkullista naposteltavaa juhliin. Helpot cocktailpalat tikussa maistuvat niin lapsille kuin aikuisille ja niiden valmistus sujuu käden käänteessä. Tarjoa niin pikkujouluissa, jouluna, uudenvuoden juhlissa kuin missä tahansa illanistujaisissa. Kolme helppoa reseptiä, olkaa hyvä!
LIHAPULLATIKUT KERA TOMAATIN JA MOZZARELLAN
Tarvitset:
Göransin herkkulihapullia
pieniä mozzarellapalloja
tuoretta basilikaa
cocktailtikkuja
Valmistus:
1. Halkaise lihapullat.
2. Pujota tikkuihin lihapullan puolikas, mozzarellapallo ja basilikan lehti.
3. Asettele ja tarjoile!
LIHAPULLATIKUT KERA PERUNAN JA HALLOUMIN
Tarvitset:
Göransin herkkulihapullia
punasipulia
tuoretta basilikaa
keltaisia kirsikkatomaatteja
halloumia
perunaa
oliiviöljyä
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
cocktailtikkuja
Valmistus:
1. Pese perunat huolellisesti ja pilko kuorineen kuutioiksi. Sekoita oliiviöljy ja mausteet kulhossa perunalohkojen kanssa.
2. Levitä periunakuutiot uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
3. Sillä aikaa kun perunat ovat uunissa, halkaise lihapullat ja kirsikkatomaatit kahtia, leikkaa punasipuli ja viipaloi halloumi paloiksi.
4. Kasaa lopulta aineksista cocktailpaloja lisäämällä tikkuun perunaa, halloumia, tomaattia, punasipulia, basilikaa ja lihapullan puolikas. Voit katsoa reseptikuvasta mallia.
5. Asettele kauniisti ja tarjoile vieraille!
LIHAPULLATIKUT KERA SIPULIN JA TÄYSJYVÄPATONGIN
Tarvitset:
täysjyväpatonkia
Göransin herkkulihapullia
keltasipulia
kirsikkatomaatteja
majoneesia
cocktailtikkuja
Valmistus:
1. Pilko keltasipuli ja paista voissa.
2. Viipaloi patongista siivuja ja halkaise ne vielä puoliksi. Halkaise lihapullat ja kirsikkatomaatit,
3. Levitä patongin päälle majoneesia ja lisää muut ainekset päälle ja vielä viimeisenä cocktailtikku pitämään rakennelman kasassa.
4. Asettele kauniisti ja tarjoile!
Vinkki! Lämmitä lihapullatikkuja hetki matalalla lämmöllä uunissa hetki ennen tarjoilua.