
Lihapullia, pippurikastiketta, lohkoperunoita ja paahdettuja juureksia
4:lle
1 pussi (500 g) Göransin lihapullia, lämmitä uunissa
Pippurikastike
1 tl mustapippuria kokonaisena
1 tl roseepippuria kokonaisena
1 tl viherpippuria kokonaisena
2 salottisipulia
1 rkl voita
1 rkl tomaattipyreetä
2 dl kuohukermaa
1 dl vettä, + 2 rkl
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl vasikanfondia tiivisteenä
1 tl Maizena-maissitärkkelystä
1 maustemitallinen suolaa
Murskaa pippurit huhmareessa.
Kuori ja hienonna sipulit.
Paista pippureita voissa.
Lisää tomaattipyree ja sipuli ja kuullota vielä noin 2 minuuttia.
Lisää kerma, vesi, soijakastike ja fonditiiviste.
Anna kiehua ilman kantta noin 10 minuuttia.
Sekoita maissitärkkelys 2 ruokalusikalliseen vettä ja sekoita kastikkeeseen.
Kiehauta. Mausta suolalla.
Lohkoperunat
noin 800 g ruokaperunaa
ruokaöljyä
suolaa ja pippuria
Pese ja lohko perunat. Sekoita uunivuoassa öljyn ja mausteiden kanssa. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Paahdetut juurekset
150 g porkkanaa
150 g lanttua
150 g palsternakkaa
100 g sipulia
ruokaöljyä
suolaa ja pippuria
kuivattua timjamia
Kuori ja suikaloi juurekset. Sekoita uunivuoassa ja lisää hieman ruokaöljyä ja mausteita. Paista noin 180-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.