Rullakebab ohje - Valmista maistuva kebabrulla itse

Rullakebab sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, koko perheen arkiruokailuun tai nautittavaksi yön pikkutunneilla nälän yllättäessä. Miksi lähteä pakastinta edemmäs kebabille?


Rullakebab

RULLAKEBAB (2 KPL)

Rullakebab on mutkaton, herkullinen ja helppo valmistaa! Litteän pitaleivän sisään kääritään kebablihaa, kastikkeita sekä erilaisia salaattiaineksia ja lopputulos on yleensä mitä maistuvin. Kebabrulla sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, koko perheen arkiruokailuun tai nautittavaksi yön pikkutunneilla nälän yllättäessä.

Tykkäätkö tulisemmasta? Lisäämällä annokseen Göransin hot chili kastiketta, saat siihen mukavasti tulisuutta. Voit myös varioida reseptistä kanarullan käyttämällä Göransin kanakebabia

Göransin rullakebab on helppo ja herkullinen resepti, jota on helppo muunnella jokaiseen makuun sopivaksi. Miksi lähteä pakastinta edemmäs kebabille?


Tarvitset:

 

Leipä:

5 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
2,5 dl vettä
½ rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä

 

Rullakebab täytteet:

300 g Göransin kebablastuja
Görans valkosipulikastiketta
Görans kebabkastiketta
1 tomaatti
½ punasipuli
kurkkua
salaatinlehtiä

 

Ohje (30-60 min)

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään. Lämmitä vesi 42-asteiseksi (lämpimämpi kuin kädenlämpöinen). Lisää veteet jauhot, sokeri ja suola. Vaivaa taikina kunnolla ja lisää lopuksi sekaan öljy. Anna kohota kunnes taikina on kaksinkertainen (n. 30 min)

Jaa kohonnut taikina kahden leivinpaperin päälle. Kauli taikinasta pyöreitä, lähes leivinpaperin kokoisia lättyjä. Nosta leivinpaperit pelleille ja paista kumpaakin n. 7 minuuttia 250-asteisessa uunissa. Tarkkaile uunia paiston aikana, ettet vahingossa polta leipiä. Leivät ovat valmiit kun ne ovat saaneet hieman väriä.

Pilko tomaatti, kurkku, punasipuli ja salaatin lehdet. Paista kebabia pannulla öljyssä.

Täytä leivät kebabilla, kastikkeilla ja kasviksilla. Kääri leipä folion sisään tiukalle rullalle ja herkuttele heti!


Katso myös muut herkulliset kebab reseptit.