Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Skip to content

Görans köttfilosofi

När du väljer Görans produkter stödjer du inhemsk köttproduktion, som ser till att vi har rent och spårbart kött i Finland med minimal antibiotikaanvändning i djurhållningen. Görans uppfyller de strängaste kraven på livsmedelssäkerhet och samarbetar med lokala producenter för att främja tillgången på finskt kvalitetskött. Våra produkter tillverkas i vår egen fabrik i Jakobstad, där vi kan säkra kvaliteten i varje skede av processen.

Kvalitetskött är viktigt för oss, eftersom råvaran är avgörande för den goda smaken i Görans produkter. De senaste åren har kött blivit ett omdiskuterat och kontroversiellt tema, och därför vill vi berätta om de värderingar och principer som vi bygger Görans produkter på. Vi använder huvudsakligen finskt kött, men tillverkar också några produkter av nötkött från andra europeiska länder. I dessa fall anlitar vi långvariga samarbetspartners i Europa som blir auditerade av oss. Vi säkrar livsmedelssäkerheten genom hela produktionskedjan för att slutprodukten i din frys ska hålla bästa möjliga kvalitet.

Renhet och kvalitet – utan kompromisser

I Finland har vi strikta regler för djurhållning, mat och produktion som säkerställer att vi får ett rent och naturligt kött. Här används inga onödiga konserveringsmedel eller artificiella tillsatser, som är tillåtet i många andra länder. Finländskt kött är också antibiotikafritt, eftersom köttproducenterna i vårt land följer stränga regler när det gäller användning av antibiotika.

Görans produkter tillverkas av färska råvaror i vår egen fabrik i Jakobstad. Vi satsar på hög kötthalt och har en egen styckningsavdelning för att trygga tillgången till inhemskt kött. Eftersom vi fryser ner produkterna direkt behövs färre tillsatser. Det gör att innehållsförteckningen på våra produkter är kort – och det är vi stolta över.

Spårbarhet genom hela kedjan

Inhemskt kött är helt spårbart. Varje steg i produktionskedjan är dokumenterad, från djuret på gården till det färdiga köttet i frysen. Med finländskt kött får vi full transparens – vi vet exakt var köttet kommer ifrån och hur det har hanterats genom hela produktionskedjan.

Finländska livsmedel kontrolleras noggrant av myndigheter för att säkerställa att vi får produkter som är fria från farliga ämnen och som har hanterats enligt de högsta säkerhetskraven. Den höga livsmedelssäkerheten och kontrollen innebär att vi minimerar risken för livsmedelsburna sjukdomar, vilket är särskilt viktigt för våra familjer och vårt samhälle.

Livsmedelssäkerhet i världsklass

Görans sticker ut eftersom hela tillverkningsprocessen sker i vår egen fabrik.

“På Görans kan vi säkra kvaliteten i varje skede av tillverkningsprocessen och vi har BRC-certifikatet som är det bästa möjliga betyget inom livsmedelssäkerhet. Det visar att Görans är ett seriöst varumärke som man kan lita på”, säger Evert Granholm, verkställande direktör för Görans.

Vi stöder inhemsk köttproduktion

Genom att välja finländskt kött bidrar vi till att stärka den lokala produktionen och skapar förutsättningar för en hållbar köttindustri i Finland. Detta stöder inte bara ekonomin och sysselsättningen, utan säkerställer även att djuren hålls enligt strikta miljökrav som både skyddar deras välmående och bevarar vår natur.

“Så länge vi köper produkter som tillverkats av inhemskt kött kan Finland bibehålla sin självförsörjandegrad på hög nivå. Detta är speciellt viktigt i krissituationer, eller om boskap i andra länder skulle drabbas av sjukdomar”, säger Magnus Bergroth, Sales Manager på Görans

Kolla innehållsförteckningen!

På Görans har vi alltid varit noga med att använda finskt kvalitetskött och hålla hög kötthalt i våra egna produkter som vanliga konsumenter hittar i matbutiker i hela Finland. Förutom dem tillverkar vi också en rad specialprodukter för HoReCa-sektorn (hotell, restaurang och catering) och för livsmedelsindustrin, enligt kundens önskemål. Private label-produkter blir allt vanligare, alltså att vi utvecklar och tillverkar produkter med kundens eget varumärke.

“Många kunder noterar prisskillnaden i butiken och tror att det är ungefär samma produkt i påsarna, men det är det ju inte. Jämför innehållsförteckningen på en private label-produkt och Görans egen produkt så märker du skillnaden. Och så märker du ju skillnad i smaken förstås”, påpekar Evert Granholm.