Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Kebabhamburgare

(0)
  • < 30 MIN
  • 2
  • Lätt

Kebabhamburgare är precis vad det låter som – hamburgare som smakar kebab. Görans kebabhamburgare har allt som smaklökarna gillar: kryddblandning med lite sting, sötma från karamelliserad lök och Görans smakrika kebabkött som blir en saftig sammansättning tillsammans med smält cheddarost. Bjud vänner och familj på denna kebabburgare och ni får en fantastisk middag. Du kan själv välja ifall du sätter dubbel mängd kebabkött i varje burgare eller enkel. Kryddblandningen och dressingen kan du bra förbereda dagen innan så går tillagningen snabbare.

Ingredienser

2 påsar Görans kebabflarn
Hanburgarbröd

Dressing

1 1/2 dl majonnäs
2 msk ketchup
1 msk gurksallad

Kryddblandning

1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 tsk paprika
1 tsk lökkrydda

Karamelliserad lök

1 tsk socker
1 stor lök, skivad
1 msk smör
1 tsk 1 msk matolja

Tillbehör

salladsblad
cheddarost
gul senap

Gör så här

  1. Värm ugnen till 185 grader. Klä in en plåt med bakplåtspapper och fördela kebabflarnen på plåten. Lägg i ugnen i 10 minuter.
  2. Under tiden tillreder du dressingen. Blanda ihop kryddorna, salt, peppar, paprika och lökkrydda.
  3. Rör ihop dressingen. Blanda majonnäs, ketchup och gurksallad i en skål. Tillsätt kryddblandningen. Rör om.
  4. Hetta upp en panna med matolja, tillsätt den skivade löken tillsammans med smör. Låt löken få lite färg. Tillsätt socker. Låt löken fräsa i en minut. Ställ den karamelliserade löken i en skål.
  5. Värm upp hamburgerbröden i en panna. Låt brödet få lite färg.
  6. Lägg en klick gul senap på varje bröd för extra smak.
  7. Varva bröden med Görans kebab, cheddar, karamelliserad lök, dressing och salladsblad.

Skriv en värdering