Quesadillat ovat meksikolainen herkku, joka on valloittanut maailman. Tässä kerromme, miksi quesadillat ovat niin herkullisia ja jaamme yksinkertaisen reseptimme, jossa täytteenä on Göransin maistuvaa kanakebabia. Paistatpa ne pannulla tai airfryerissä, nämä rapeat kana-quesadillat eivät tuota pettymystä.
Tulevatko quesadillaat Meksikosta?
Quesadillan tarkka alkuperä on hämärän peitossa, mutta todennäköisesti ruokalaji sai alkunsa Meksikon pohjoisosista, tarkemmin sanottuna Sonoran osavaltiossa jo 1600-luvulla. Perinteisessä quesadilla-reseptissä täytteenä on juustoa. Nykyään täytteenä käytetään monenlaisia aineksia, kuten papuja, sipulia ja lihaa.
Mitä täytettä quesadilloihin voi laittaa?
Juusto on ehdoton must quesadillan täytteessä, mutta loput voit valita itse. Paras juusto quesadilloihin on sellainen, joka sulaa hyvin ja täydentää muiden ainesten makua. Perinteisesti quesadilloissa käytetään meksikolaista Oaxaca-juustoa, joka muistuttaa mozzarellaa, mutta on rakenteeltaan vähän kuituisempi ja maultaan mieto, hieman suolainen. Sen erinomaiset sulamisominaisuudet tekevät siitä suositun juuston meksikolaisissa ruoissa, kuten quesadilloissa ja enchiladoissa. Myös muut meksikolaiset juustot, kuten Chihuahua- tai Asadero-juusto ovat sopivia. Jos et löydä meksikolaisia juustoja, Monterey Jack, cheddar tai mozzarella käyvät mainiosti quesadilloihin.
Kana-qesadillat – resepti
Tällä simppelillä reseptillä valmistat vastustamattomat quesadillat kanatäytteellä. Reseptiä on helppo muokata ja voit käyttää niitä aineksia, joita sinulla sattuu olemaan kotona. Katso myös muut helpot reseptimme Göransin tuotteista!
Quesadillat airfryerissä
Paistinpannun lisäksi valmistaa quesadillat airfryerissä. Paista niitä 5–7 minuuttia 180 °C:ssa. Käännä puolessa välissä, niin saavutat täydellisen rapeuden ilman ylimääräistä rasvaa! Leikkaa kolmioiksi ja tarjoile valitsemallasi kastikkeella. Kokeile esimerkiksi Göransin hot chiliä tai valkosipulia.
Quesadillat uunissa
Quesadillojen valmistaminen onnistuu helposti myös uunissa. Lämmitä uuni 200°C (180°C kiertoilmalla). Aseta quesadillat uunipellille ja laita ne esilämmitettyyn uuniin. Paista quesadilloja noin 8–10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita molemmilta puolilta. Tasaisen rapeuden saamiseksi voit kääntää ne kypsennyksen puolessa välissä.