Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Skip to content

Irtopakastettu kebab helpottaa suunnittelua

Alerten keskuskeittiössä Pietarsaaressa käy vilske, kun siellä valmistetaan neljää ruokalajia samaan aikaan. Yksi niistä on kebabkiusaus, jota valmistetaan 4200 annosta koululaisille, sairaalapotilaille ja lähialueen palvelutalojen asukkaille. Kiusaus valmistetaan Göransin irtopakastetusta kebabista. Alerte käyttää sitä suurkeittiöissään mm. pienemmän valmistushävikin vuoksi. 

Kun astumme keittiöön kello 8.00, meitä tervehtivät pyörillä kulkevat jääkaapit, joita lastataan kuorma-autoon, ja niiden takana näemme kylmäsekoitusvuokia matkalla kylmähuoneeseen. Kebabkiusaukset kuljetetaan paistamattomina, jotta ne voidaan myöhemmin paistaa määränpäässä, jolloin ruokasaliin leviää samalla ihana tuoksu ennen ruokailua. Keittiön perällä henkilökunta sekoittaa suuria kattiloita.

– Kenneth Finholm, Alerten keittiöpäällikkö ja vastaava työnjohtaja.

Sari Vaskivuo sekoittaa ainesosia ja mausteita kebabkiusaukseen.

Miksi Alerte valitsi Göransin raaka-ainetoimittajaksi

Alerte on käyttänyt Göransin tuotteita jo vuosia. Tällä hetkellä tilataan säännöllisesti kebablastuja, grillattuja ja irtopakastettuja kananreisiviipaleita sekä naudan- ja kananlihapullia erilaisiin ruokiin. Ja tietysti Göransin kebabkastiketta, jota sekä sekoitetaan kebabkiusaukseen että tarjotaan erikseen, koska osa syöjistä ei saa siitä tarpeekseen.

Kysyttäessä, miksi Alerte on valinnut juuri Göransin, Kennethillä on useita vastauksia.

Kenneth Finholm on Alerten ruokahuoltopäällikkö ja vastaava työnjohtaja Pietarsaaressa. Hän työskentelee valmistuskeittiössä Oxhamnsin koulussa, jossa Göransin tuotteita käytetään säännöllisesti useissa eri ruokalajeissa, jotka valmistetaan cook and chill -menetelmällä.

Raaka-aineiden hankinnassa Alerte suosii korkealaatuisia, kotimaisia raaka-aineita ja suomalaista, mieluiten mahdollisimman lähellä tuotettua lihaa. Suurin osa raaka-aineista on sous vide -tuotteita eli puolivalmisteita. Ainoastaan lihamurekkeeseen Kenneth Finholm tilaa tuoretta lihaa.

Yhteistyö Göransin kanssa on erittäin sujuvaa. Kenneth tarkistaa ruokalistan ja tilaa tarvitsemansa tuotteet hyvissä ajoin.

Alerte valmistaa ruokaa cook and chill -menetelmällä, mikä tarkoittaa, että ruoka valmistetaan perinteisellä tavalla ja jäähdytetään nopeasti 0–3 asteeseen.

Valmistettua ruokaa saa säilyttää enintään viisi päivää, mukaan lukien valmistus- ja syöntipäivä. Koulujen osalta cook and chill -menetelmä tarkoittaa, että ruokaa valmistetaan vain 2–3 kertaa viikossa, ja se pidetään viileänä kouluissa.

Lilian Sjöbacka, Sari Vaskivuo, Elin Sjöbacka ja Anja Uusitalo käyttävät useita Göransin tuotteita resepteissä, joita he valmistavat suurtalouskeittiössä. Tällä hetkellä Alerte tilaa kebablastuja, grillattuja ja irtopakastettuja kananreisiviipaleita sekä naudan- ja kananlihapullia erilaisiin ruokalajeihin.

Tänä aamuna keittiössä on tavallista enemmän kiirettä henkilökunnan sairastapausten vuoksi, mutta se ei näy työn jäljessä. Ruokaa valmistetaan vaikuttavalla tehokkuudella, ja henkilökunta liikkuu sujuvasti keittiössä suurien vaunujen kanssa ilman, että he olisivat toistensa tiellä. Koko ajan tapahtuu paljon, mutta kaikki keskittyvät täysillä omaan työtehtäväänsä. Pikkuhiljaa keittiöön leviää ihana ruoan tuoksu, onnistumisen tuoksu.

Haluatko, että otamme yhteyttä sinuun?

"*" indicates required fields

Nimi*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Magnus Bergroth, Myyntipäällikkö
+358 40 702 8000
magnus@gorans.fi