Ainesosat
Tarvitset:
| 1 pussi | Göranin herkkulihapullia (500 g) |
Ainekset perunasalaattiin:
| 800 g | perunoita, mieluiten uusia perunoita |
| 1 | punasipuli |
| 1 | hapan omena |
| 1 | nippu retiisejä |
| 3/4 rkl | kapriksia |
| 1/2 dl | hienonnettua tilliä (ja persiljaa) |
Ainekset vinaigretteen:
| 3 rkl | rypsi- tai oliiviöljyä |
| 1 rkl | viinietikkaa |
| 2 tl | dijon-sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 | hyppysellinen mustapippuria |
| 1 | hyppysellinen sokeria |
| 1 rkl | vettä |
Perunasalaatin valmistusohje
- Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Hienonna tilli ja persilja ja laita sivuun.
- Leikkaa omena pieniksi paloiksi ja halkaise retiisit tai viipaloi ne ohuiksi.
- Sekoita kaikki vinaigreten ainekset pienessä kulhossa: rypsi- tai oliiviöljy, viinietikka, ranskalainen sinappi, suola, mustapippuri, sokeri ja vesi. Sekoita hyvin.
- Viipaloi lämpimät perunat ja laita ne suureen kulhoon hienonnetun sipulin, omenapalojen, retiisien ja kapristen kanssa.
- Kaada vinaigrette perunoiden päälle ja sekoita kaikki ainekset varovasti, jotta perunaviipaleet eivät rikkoudu.
- Anna perunasalaatin maustua vähintään tunnin ajan, jotta maut ehtivät asettua kunnolla.
- Lämmitä lihapullat pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile ne perunasalaatin kanssa.
- Lihapullat ja jauheliha