Ainesosat
Tarvitset:
1 pussi | Göranin herkkulihapullia (500 g) |
Ainekset perunasalaattiin:
800 g | perunoita, mieluiten uusia perunoita |
1 | punasipuli |
1 | hapan omena |
1 | nippu retiisejä |
3/4 rkl | kapriksia |
1/2 dl | hienonnettua tilliä (ja persiljaa) |
Ainekset vinaigretteen:
3 rkl | rypsi- tai oliiviöljyä |
1 rkl | viinietikkaa |
2 tl | dijon-sinappia |
1/2 tl | suolaa |
1 | hyppysellinen mustapippuria |
1 | hyppysellinen sokeria |
1 rkl | vettä |
Perunasalaatin valmistusohje
- Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Hienonna tilli ja persilja ja laita sivuun.
- Leikkaa omena pieniksi paloiksi ja halkaise retiisit tai viipaloi ne ohuiksi.
- Sekoita kaikki vinaigreten ainekset pienessä kulhossa: rypsi- tai oliiviöljy, viinietikka, ranskalainen sinappi, suola, mustapippuri, sokeri ja vesi. Sekoita hyvin.
- Viipaloi lämpimät perunat ja laita ne suureen kulhoon hienonnetun sipulin, omenapalojen, retiisien ja kapristen kanssa.
- Kaada vinaigrette perunoiden päälle ja sekoita kaikki ainekset varovasti, jotta perunaviipaleet eivät rikkoudu.
- Anna perunasalaatin maustua vähintään tunnin ajan, jotta maut ehtivät asettua kunnolla.
- Lämmitä lihapullat pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile ne perunasalaatin kanssa.
- Lihapullat ja jauheliha