Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content
Quesadilla kanalla

Fixa fredagsmyset: Krispig quesadilla med kyckling

Quesadillas är en mexikansk favorit som har blivit populär världen över. Här berättar vi om läckerheten och delar vårt enkla quesadillas-recept, med Görans goda kycklingkebab som fyllning. Oavsett om du väljer att laga dem i stekpanna eller airfryer, kommer dessa krispiga quesadillas med kyckling att bli en succé!

Varifrån kommer maträtten quesadilla?

Quesadillans exakta ursprung är okänt, men troligtvis tillagades maträtten först i de norra delarna av Mexiko, närmare bestämt i delstaten Sonora redan på 1600-talet. Enligt det traditionella quesadillas-receptet viks ett tortillabröd över en fyllning av ost. Numera kan quesadilla-fyllning innehålla en rad olika ingredienser, som bönor, lök och kött.

Vad passar som quesadillas-fyllning?

Ost är ett måste i quesadillas-fyllning, men resten är upp till dig! Den bästa osten i quesadillas är en ost som smälter bra och har en smak som kompletterar övriga ingredienser. Quesadillas med ost görs ofta av Oaxaca, en mexikansk ost som påminner om mozzarella men med en trådigare konsistens och en mild, lite salt smak. Den är känd för sin utmärkta smältbarhet, vilket gör den populär i quesadillas, enchiladas och andra mexikanska rätter. Du kan också använda andra mexikanska ostar som exempelvis Chihuahua eller Asadero. Om du inte hittar mexikanska ostar är Monterey Jack ett bra alternativ, men du kan också använda cheddar eller mozzarella i quesadillas med ost.

Recept på quesadillas med kyckling

Följ vårt enkla recept på oemotståndliga quesadillas med kyckling. Receptet är enkelt att anpassa, och du kan använda de råvaror som du råkar ha hemma. Kolla också våra andra enkla recept med Görans produkter – perfekt när du vill bjuda vänner eller familj på något enkelt och gott!

Hur lagar man quesadillas i airfryer?

Istället för att steka de fyllda tortillabröden i stekpanna kan du tillaga quesadillas i airfryer, 5–7 minuter på 180 °C. Vänd efter halva tiden – perfekt för krispighet utan extra fett! Skär i trekanter och servera med valfri dressing – Görans hot chili eller vitlök för variation.

Kan man steka quesadillas i ugn?

Naturligtvis! Sätt på ugnen på 200°C (180°C för varmluftsugn) så att den är varm när du är redo att sätta in dina quesadillas. Placera quesadillas på en bakplåt och sätt in dem i den förvärmda ugnen. Grilla dem i ca 8–10 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga på båda sidor. För att få en jämn krispighet kan du vända på dem halvvägs genom tillagningstiden.