Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Caesarsallad med kycklingkebab

(0)
  • < 30 MIN
  • 2
  • Lätt
caesarsallad

Caesarsallad med kycklingkebab är en matig sallad som du kan göra på flera olika sätt. Här kombinerar vi Görans kycklingkebab med romansallad, parmesan och en mjuk caesarsallad-dressing. En välsmakande dressing är pricken över i:et i en caesarsallad, recept på en enkel version hittar du här!

Caesarsallad med Görans kycklingkebab är en perfekt sallad att tillreda i en större mängd för att sedan låta stå i kylskåpet och äta vid ett senare tillfälle.

Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet!

caesarsallad

Ingredienser

400 gGörans kycklingkebab
400 gromansallad

Caesardressing:

1ägg
1vitlöksklyfta
1 tskdijon senap
½ dl finriven parmesan
2sardellfileér
2 dlneutral olja
1 mskcitronsaft

Tips! Ifall du vill laga egna krutonger: stek brödbitar i en panna med olivolja. Stek brödbitarna gyllenbruna och toppa med lite salt.

Gör så här:

1. Stek Görans kycklingkebab i neutral olja i ca 10 minuter. 

2. Skölj romansalladen och hacka den i bitar.

3. Tillred caesarsallad-dressingen. 

4. Knäck ägget i en smal hög skål, tillsätt vitlök, dijonsenap, citronsaft, sardellfiléer och parmesanost. Slutligen tillsätter du olja.

5. Sätt ner en mixerstav i botten och starta den. För den långsamt från botten upp till ytan. 

6. Blanda ihop Görans kycklingkebab med romansalladen i en skål. Tillsätt caesardressingen.

När du har ätit klart vill vi gärna höra vad du tyckte om vårt caesarsallad-recept. Betygsätt och lämna gärna en kommentar. Kolla också våra andra enkla och goda recept!

  • Dressing
  • Kyckling

Skriv en värdering