Ingredienser
400 g | Görans kycklingkebab |
400 g | romansallad |
Caesardressing:
1 | ägg |
1 | vitlöksklyfta |
1 tsk | dijon senap |
½ dl | finriven parmesan |
2 | sardellfileér |
2 dl | neutral olja |
1 msk | citronsaft |
Tips! Ifall du vill laga egna krutonger: stek brödbitar i en panna med olivolja. Stek brödbitarna gyllenbruna och toppa med lite salt.
Gör så här:
1. Stek Görans kycklingkebab i neutral olja i ca 10 minuter.
2. Skölj romansalladen och hacka den i bitar.
3. Tillred caesarsallad-dressingen.
4. Knäck ägget i en smal hög skål, tillsätt vitlök, dijonsenap, citronsaft, sardellfiléer och parmesanost. Slutligen tillsätter du olja.
5. Sätt ner en mixerstav i botten och starta den. För den långsamt från botten upp till ytan.
6. Blanda ihop Görans kycklingkebab med romansalladen i en skål. Tillsätt caesardressingen.
När du har ätit klart vill vi gärna höra vad du tyckte om vårt caesarsallad-recept. Betygsätt och lämna gärna en kommentar. Kolla också våra andra enkla och goda recept!
- Dressing
- Kyckling
Perfekt, enkel sommarmat. Rekommenderar!