Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Kyckling shawarma

(0)
  • < 30 MIN
  • 4
  • Lätt

Kyckling shawarma är streetfood från Mellanöstern. I Görans recept använder vi vår kycklingkebab tillsammans med en shawarma-sås som innehåller smakrika kryddor och yoghurt. Använd tunnbröd eller rieska och fyll dom med Görans kycklingkebab, shawarma-sås och sallad. Rulla ihop och njut av denna otroligt goda och smakrika kyckling shawarma.

Ingredienser:

Du behöver

400 gGörans kycklingkebab
1gul paprika
1röd paprika
1gul lök
matolja

Shawarma-sås

1 dlturkisk yoghurt
0,5 dlketchup
2vitlöksklyftor
2 mskvitvinsvinäger
1/2lime, pressad limejuice
1 mskshawarma-krydda

Tillbehör

tunnbröd, rieska eller pitabröd
valfri salladsblandning

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 185 grader.Skär paprikan och den gula löken i fina strimlor.

2. Skär paprikan och den gula löken i fina strimlor.

3. Klä en plåt med bakplåtspapper. 

4. Placera kycklingkebab, paprika och lök på plåten. Ringla över lite matolja.

5. Stek i ugn i cirka 15 minuter. 

6. Tillred shawarma-såsen i en skål.

7. Blanda ihop turkisk yoghurt, ketchup, finhackade vitlöksklyftor, vitvinsvinäger, limejuice och shawarma-krydda. Rör om!

8. Servera kycklingen på tunnbröd med shawarma-sås och valfri salladsblandning.

  • Kyckling

Skriv en värdering