Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Shanghai-tacos med kycklingkebab

(1)
  • 30 – 60 MIN
  • 2
  • Lätt
shanghai taco

Shanghai-tacos är en otroligt god rätt, som får smaklökarna att hurra av glädje. Det är inte svårt att göra en Shanghai taco och det är en perfekt munsbit att bjuda vänner eller familj på. Fyllningen i vårt Shanghai taco-recept kan göras i god tid innan du steker själva brödet.

Parathabröd eller tortillabröd passar bra som Shanghai taco-botten. Fyllningen rör du ihop av Görans krispiga kycklingkebab, chilisås, sallad, rostad lök, fräscha groddar, lime och koriander.

Tips! Ifall du gör en större mängd Shanghai-tacos, tillred bröden i ugn istället för att steka dem var för sig.

Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om vårt Shanghai taco-recept!

shanghai taco

Ingredienser

6 st parathabröd eller tortillabröd (parathabröd hittar du i en asiatisk matbutik)

Shanghai taco-sås:

2 dl majonnäs, naturell
2 tsksriracha, chilisås
1liten vitlöksklyfta, riven

Fyllning:

250 gisbergssallad
400 gGörans kycklingkebab
1 dl rostad lök
1 ½ dlgroddar
½chili
1lime
färsk koriander

Gör så här:

  1. Börja med att tillreda chilisåsen. Blanda 2 tsk sriracha i naturell majonnäs tillsammans med riven vitlök. Rör om.
  2. Förbered fyllningen, hacka salladen, dela på limen i sex klyftor och skölj groddarna.
  3. Stek Görans kycklingkebab enligt anvisningen på förpackningen. Stek gärna kycklingkebaben tills den blir krispig.
  4. Stek endera paratha- eller tortillabröden tills de blir gyllenbruna. 
  5. Dags att fylla varje Shanghai-taco! Börja med ett lager chilisås, följt av ett lager isbergsallad, Görans kycklingkebab, rostad lök, groddar, chili och lime. Avsluta med några färska korianderblad som topping.
  • Kyckling

Se reseptvideon

Skriv en värdering

En värdering av
Shanghai-tacos med kycklingkebab