Ainesosat:
8 | Bao-sämpylää (tuoreena tai pakasteena). Laske 2-3 leipää per henkilö! |
1 pkt | Görans kebab, 250g |
1 | tomaatti |
50 ml | hoisin-kastiketta |
10 g | tuoretta korianteria |
1 | salaattisipuli |
1 | paprika |
50 g | sinimailasen ituja (tai muita ituja) |
25 g | maapähkinöitä, paahdettuja ja suolattuja |
Srirachamajoneesia (osta valmiina tai sekoita itse, resepti alempana) |
Srirachamajoneesi
Sekoita yhteen seuraavat ainesosat:
2dl | Majoneesia |
1-2rkl | Srirachakastiketta |
1rkl | limen mehua |
1 | pieni hienonnettu valkosipulinkynsi |
½ tlk | suolaa |
Näin valmistat bao bunsit:
Valmistusaika: 30-60min
1. Täytä suuri kattila vedellä ja aseta höyrykori kattilaan niin, ettei se osu veteen. Kiehauta vesi. Jos sinulla ei ole höyrykori, voit käyttää sen sijaan sopivan kokoista siivilää.
2. Kuutioi tomaatti.
3. Paista kebabeja pannulla 6 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja saaneet kauniin värin. Sekoita joukkoon tomaattikuutiot, hoisin-kastike ja 0,5 dl vettä. Anna hautua noin 10 minuuttia.
4. Täytä höyrykori (tai siivilä) leivinpaperilla ja laita leivät siihen. Anna niiden höyrystyä kannen alla 7 minuuttia.
5. Leikkaa sipulit ja paprikat ohuiksi viipaleiksi.
6. Halkaise leipä ja täytä se kebab-täytteellä, sipulilla, paprikalla, korianterinlehdillä ja maapähkinöillä. Viimeistele Göransin valkosipulikastikkeella.
Jos haluat vaihtelua täytteeseen, kokeile mitä tahansa näistä ainesosista:
- punasipuli
- inkivääri
- kimchi (korea)lainen hapankaali)
- seesamöljy
- seesaminsiemenet
- kurkku
Katso myös muut herkulliset kebab reseptit.
- Kebab
Jättegott!