Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Döner kebab i bröd

(0)
  • 2
  • Lätt

Visste du att det vi i Finland kallar för kebab i själva verket heter döner kebab? Den vanligaste och modernaste varianten av döner kebab hittas i Tyskland, där berliner kebab har blivit omåttligt populär som gatumat. Låt den tyska gatumaten ta plats i ditt kök genom att laga din egen berliner döner kebab med bröd. En traditionell döner i Berlin innehåller enkla råvaror som isbergssallat, fetaost och rödkål. I vårt recept får du balansera upp hettan med srirachasås och det gäller att inte snåla med såserna från Görans i detta recept. 

Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om vårt döner kebab-recept!

Ingredienser: 

5pitabröd eller pidebröd (turkiskt bröd) 
500 gGörans Döner Nöt-Kyckling kebabflarn
200 gisbergssallat
1gurka
½skivad rödlök
50 gfetaost
1tomat
2 dlrödkål
Görans Kebabdressing
Görans Vitlöksdressing
srirachasås
färsk persilja

Gör så här:

  1. Stek Görans döner kebab i panna i ca 10 minuter, eller ställ den i ugn på 185 grader i 10 minuter.
  2. Förbered salladsingredienserna under tiden. Hacka och skär isbergssallad, gurka, rödlök, kål och tomat.
  3. Värm upp pita-, eller pidebröd.
  4. Fördela råvarorna jämnt på fem bröd. Börja med sriracha, följt av Görans vitlöksdressing. Därefter fortsätter du med ett lager av Görans döner kebab och Görans kebabdressing. Salladsingredienserna och fetaost sätter du överst med ett rikligt lager av Görans vitlöksdressing.
  • Kebab

Se reseptvideo

Skriv en värdering