Ingredienser (6 portioner):
6 (1 påse) | Görans stekfärdiga burgerbiffar |
6 | hamburgerbröd (helst potato burger buns) |
n. 30g per burgare | karamelliserad lök |
ost (valfri) | |
180 gram dressing som består av majonnäs (120 gram), ketchup (40 gram) och senap (20 gram) |
Karamelliserad lök (6 portioner)
Gör så här:
1. Du kan steka burgerbiffarna djupfrysta, men vill du att de ska bli riktigt saftiga kan du ställa dem i kylen dagen innan så att de har tinat när det är dags att steka. Ta gärna ut dem i rumstemperatur ungefär en timme innan stekning, då blir biffarna snabbare genomstekta.
2. Laga karamelliserad lök. Skiva löken i tunna skivor och stek den i smör och olja på medelhög värme tills den blir mjuk och får färg, cirka 15–20 minuter. Tillsätt socker, och smaksätt sedan med salt och peppar. Karamelliserad lök kan du gott laga på förhand, den håller sig bra i kylen i cirka fem dagar.
3. Blanda till dressingen som består av 70% majonnäs, 20% ketchup och 10% senap. Till sex burgare behövs ungefär 180 gram dressing, 30 gram per burgare.
4. Stek biffarna 3–4 minuter per sida i stekpanna. Tryck inte på biffarna när du steker dem, låt dem vara ifred! När de är klara ska du ännu låta dem vila fem minuter innan servering.
5. Medan biffarna vilar kan du steka bröden i smör, med platta sidan ner mot stekpannan.
6. Fördela 30 gram dressing per burgare så att du breder ut hälften av dressingen på bottenbrödet och hälften på lockets platta sida.
7. Lägg valfri ost och ungefär 30 gram karamelliserad lök på bottenbrödet innan du avslutar med locket. Hugg in!
- Köttbullar och färs