Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Nachoplåt med kebab

(0)
  • < 30 MIN
  • 6
  • Lätt
nachoplåt

Nachoplåten är hela familjens favoriträtt som inte kräver mycket tid i köket. Det här receptet är enkelt att variera enligt tycke och smak. I stället för traditionell kebab kan du använda kycklingkebab som fyllning.

Bäst smakar nachoplåten med egengjord guacamole, som du rör ihop enkelt och snabbt. Var bara noga med att välja en mogen avokado som är tillräckligt mjuk.

nachoplåt

Ingredienser:

(6 portioner):

400 gGörans kebabflarn
1lök
2vitlöksklyftor
1chili
2tomater
1liten gurka
½ tsksalt
¼ tsksvartpeppar
½ tskpaprikapulver
200 gmajschips
Görans vitlöksdressing
Görans kebabdressing

Guacamole:

2 stavokadofrukter
2mogna tomater
1lök
½ tlsalt
½ tlsvartpeppar
saft av en limefrukt
färsk koriander

Så lagar du nachoplåt med kebab:

Tillagningstid: under 30min

  1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Finhacka lök, vitlök och chili.

3. Stek kebabflarnen i panna tills de är genomvarma och har fått lite färg. Blanda i hackad lök och chili. Stek en stund till och krydda sedan med salt, svartpeppar och paprikapulver.

4. Tärna tomaterna smått och lägg hälften i pannan.

5. Bred ut majschips på en flat ugnsplåt med bakplåtspapper. Häll kebabröran jämnt över chipsen.

6. Grädda i övre delen av ugnen i cirka 5 minuter (i 225 grader).

7. Rör ihop guacamolen (kolla receptet nedan).

8. Klyv gurkan på längden och ta bort mittendelen (annars kan nachoplåten bli för blöt). Skär gurkan i skivor.

9. Strö ut gurkskivorna och resten av de tärnade tomaterna över nachoplåten. Ringla slutligen över vitlöks- och kebabdressing.

Guacamole:

1. Klyv och kärna ur avokadofrukterna. Börja skära från avokadons smala ände och fortsätt neråt runt kärnan.

2. Tärna tomaterna smått. Skala och finhacka löken.

3. Använd en stavmixer för att mixa ingredienserna till en jämn röra. Vill du ha mer tuggmotstånd kan du i stället mosa ingredienserna med en gaffel.

4. Krydda guacamolen med svartpeppar, salt och limesaft.

5. Låt röran stå i kylskåp en stund innan du serverar med din nachoplåt.

Tips: Om du vill ha extra sting i din nachoplåt så kan du blanda ner lite Görans Hot Chili dressing.

Kolla våra andra läckra recept här.

  • Kebab

Skriv en värdering