Ingredienser:
(6 portioner):
400 g | Görans kebabflarn |
1 | lök |
2 | vitlöksklyftor |
1 | chili |
2 | tomater |
1 | liten gurka |
½ tsk | salt |
¼ tsk | svartpeppar |
½ tsk | paprikapulver |
200 g | majschips |
Görans vitlöksdressing | |
Görans kebabdressing |
Guacamole:
2 st | avokadofrukter |
2 | mogna tomater |
1 | lök |
½ tl | salt |
½ tl | svartpeppar |
saft av en limefrukt | |
färsk koriander |
Så lagar du nachoplåt med kebab:
Tillagningstid: under 30min
- Värm ugnen till 225 grader.
2. Finhacka lök, vitlök och chili.
3. Stek kebabflarnen i panna tills de är genomvarma och har fått lite färg. Blanda i hackad lök och chili. Stek en stund till och krydda sedan med salt, svartpeppar och paprikapulver.
4. Tärna tomaterna smått och lägg hälften i pannan.
5. Bred ut majschips på en flat ugnsplåt med bakplåtspapper. Häll kebabröran jämnt över chipsen.
6. Grädda i övre delen av ugnen i cirka 5 minuter (i 225 grader).
7. Rör ihop guacamolen (kolla receptet nedan).
8. Klyv gurkan på längden och ta bort mittendelen (annars kan nachoplåten bli för blöt). Skär gurkan i skivor.
9. Strö ut gurkskivorna och resten av de tärnade tomaterna över nachoplåten. Ringla slutligen över vitlöks- och kebabdressing.
Guacamole:
1. Klyv och kärna ur avokadofrukterna. Börja skära från avokadons smala ände och fortsätt neråt runt kärnan.
2. Tärna tomaterna smått. Skala och finhacka löken.
3. Använd en stavmixer för att mixa ingredienserna till en jämn röra. Vill du ha mer tuggmotstånd kan du i stället mosa ingredienserna med en gaffel.
4. Krydda guacamolen med svartpeppar, salt och limesaft.
5. Låt röran stå i kylskåp en stund innan du serverar med din nachoplåt.
Tips: Om du vill ha extra sting i din nachoplåt så kan du blanda ner lite Görans Hot Chili dressing.
Kolla våra andra läckra recept här.
- Kebab