Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Kebabpizza

(2)
  • 30 – 60 MIN
  • 6
  • Lätt
kebab pizza

Här är ett enkelt och gott recept på kebabpizza som inte kräver mycket tid i köket. Om du vill att det ska gå ännu snabbare kan du använda färdiga frysta pizzabottnar som finns i butiken. Du sparar visserligen tid genom att inte laga pizzadegen själv, men testa gärna att laga degen själv en gång. Det tar inte så länge och nog smakar hemlagat alltid godare än det du köpt från butiken. Använder du vårt recept på pizzadeg räcker degen till en ugnsplåt eller 2–4 runda pizzabottnar, beroende på hur stora du gör dem.

Du kan enkelt variera receptet enligt tycke och smak. Om du inte gillar en fyllning, byt ut den till något annat! Vi rekommenderar Görans Hot Chili dressing till dig som gillar stark mat. Görans kebabdressing passar utmärkt på kebabpizza.

Njut av Görans kebabpizza tillsammans med dina nära och kära. Varför gå längre än till frysen efter kebab?

kebab pizza

Ingredienser:

Du behöver:

250 grGörans kebabflarn
100-200 grsoltorkade tomater
100 grsmulad blåmögelost
1 strödlök
400 grriven ost
2stfärsk chili
Görans vitlöksdressing
Färska kryddor (t.ex. oregano eller basilika)

Pizzabotten (1 plåt):

25 gjäst
2 dlvatten
½ tsksalt
3 mskolja
5 dlvetemjöl

Gör så här:

Tillverkningstid:

1. När du ska laga pizzadeg börjar du med att lösa upp jästen i ljummet vatten. Blanda ner övriga ingredienser och knåda degen tills den är smidig och elastisk. Låt degen jäsa under duk ca 30 min.

2. Kavla ut eller tryck ut degen så den blir lika stor som en ugnsplåt, eller forma flera runda pizzabottnar. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och placera pizzabottnen på bakplåtspappret . Låt den ännu jäsa en stund medan du fixar fyllningen.

3. Skiva rödlök och chili. Skär soltorkade tomater i mindre bitar. Strö ingredienserna över pizzan. Värm ugnen till 250 grader och grädda pizzan i nedre delen av ugnen, i cirka 10–12 minuter. Du kan även grädda pizzan i pizzaugn eller på grillen.

4. Ringla över Görans vitlöksdressing när pizzan är klar och strö därefter färska kryddor över pizzan. Servera och njut!

Kolla också våra andra goda recept här.

  • Kebab

Skriv en värdering

2 värderingar av
Kebabpizza

  1. Oli tosi hyvää. Laitoin kuitenkin pellilliseen pizzaa ohjetta vähemmän juustoa (n.200g) ja kebabia (n.200g).