Ingredienser:
Du behöver:
250 gr | Görans kebabflarn |
100-200 gr | soltorkade tomater |
100 gr | smulad blåmögelost |
1 st | rödlök |
400 gr | riven ost |
2st | färsk chili |
Görans vitlöksdressing | |
Färska kryddor (t.ex. oregano eller basilika) |
Pizzabotten (1 plåt):
25 g | jäst |
2 dl | vatten |
½ tsk | salt |
3 msk | olja |
5 dl | vetemjöl |
Gör så här:
Tillverkningstid:
1. När du ska laga pizzadeg börjar du med att lösa upp jästen i ljummet vatten. Blanda ner övriga ingredienser och knåda degen tills den är smidig och elastisk. Låt degen jäsa under duk ca 30 min.
2. Kavla ut eller tryck ut degen så den blir lika stor som en ugnsplåt, eller forma flera runda pizzabottnar. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och placera pizzabottnen på bakplåtspappret . Låt den ännu jäsa en stund medan du fixar fyllningen.
3. Skiva rödlök och chili. Skär soltorkade tomater i mindre bitar. Strö ingredienserna över pizzan. Värm ugnen till 250 grader och grädda pizzan i nedre delen av ugnen, i cirka 10–12 minuter. Du kan även grädda pizzan i pizzaugn eller på grillen.
4. Ringla över Görans vitlöksdressing när pizzan är klar och strö därefter färska kryddor över pizzan. Servera och njut!
Kolla också våra andra goda recept här.
- Kebab
he var bra
Oli tosi hyvää. Laitoin kuitenkin pellilliseen pizzaa ohjetta vähemmän juustoa (n.200g) ja kebabia (n.200g).