Ingredienser:
Du behöver
| 400 g | Görans kycklingkebab |
| 1 | gul paprika |
| 1 | röd paprika |
| 1 | gul lök |
| matolja |
Shawarma-sås
| 1 dl | turkisk yoghurt |
| 0,5 dl | ketchup |
| 2 | vitlöksklyftor |
| 2 msk | vitvinsvinäger |
| 1/2 | lime, pressad limejuice |
| 1 msk | shawarma-krydda |
Tillbehör
| tunnbröd, rieska eller pitabröd | |
| valfri salladsblandning |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 185 grader.Skär paprikan och den gula löken i fina strimlor.
2. Skär paprikan och den gula löken i fina strimlor.
3. Klä en plåt med bakplåtspapper.
4. Placera kycklingkebab, paprika och lök på plåten. Ringla över lite matolja.
5. Stek i ugn i cirka 15 minuter.
6. Tillred shawarma-såsen i en skål.
7. Blanda ihop turkisk yoghurt, ketchup, finhackade vitlöksklyftor, vitvinsvinäger, limejuice och shawarma-krydda. Rör om!
8. Servera kycklingen på tunnbröd med shawarma-sås och valfri salladsblandning.
- Kyckling