Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Pitakebab recept: laga pitakebab hemma

(0)
  • < 30 MIN
  • 4
  • Lätt
pitakebab

Pitakebab – riktigt god streetfood som du enkelt och snabbt sveper ihop hemma. En perfekt maträtt för ett avslappnat veckoslut. Kanske blir det fredagsmys med pitakebab eller filmkväll på lördag med pitakebab i soffan. Hur låter det? Supergott, naturligtvis! Ta vara på det här enkla receptet på pitakebab och prova, varför inte redan i dag? Vill du ha en utmaning kan du baka pitabröden själv, du hittar brödreceptet längre ner.

pitakebab

Ingredienser:

250 g (1 påse)Görans kebabflarn
4 stpitaleipiä (joko valmiita tai itse tehtyjä)
1tomat
1rödlök
isbergssallad
skivad kryddgurka
Görans kebab– eller hot chilidressing

Pitabröd (4 st):

cirka 1 dlvatten
3 dlvetemjöl
3,5 gtorrjäst
en gnuttasocker
1 mskolivolja
0,5 tlsalt

Gör så här:

1. Stek kababflarnen i panna i cirka fem minuter. Rör om medan du steker.

2. Skala och skiva rödlök, tomat och isbergssallad

3. Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen, exempelvis i brödrost eller mikro. Om du vill laga egna pitabröd hittar du ett skilt recept för det längre ner.

4. Fyll pitabröden med kebabflarn, isbergssallad, tomat och rödlök. Avsluta med skivad kryddgurka och dressing.

5. Servera och njut!

Baka egna pitabröd:

Om du vill satsa lite extra kan du baka pitabröden själv. Kom ihåg att hembakta pitabröd är godast färska, så baka helst just före ni ska äta. Det tar visserligen tid att baka egna pitabröd, men det är väl värt besväret!

Gör så här:

1. Blötlägg jästen i ljummet vatten (cirka 1 dl). Tillsätt socker, salt, olivolja och mjöl.

2. Knåda degen tills den är jämn.

3. Låt degen jäsa i ungefär en timme, tills den blivit dubbelt så stor.

4. Forma fyra små bollar av degen. Kavla dem lätt på ett mjölat underlag till runda bröd med en diameter på 15 centimeter. Låt jäsa under bakduk på en varm plats i ungefär en halv timme.

5. Värm ugnen till 225 grader och grädda pitabröden i cirka 12 minuter.

6. Fyll pitabröden medan de är färska och njut!

Tips: Det är enkelt att omforma det här receptet enligt eget tycke och smak. Du kan fylla pitabröden med vilka grönsaker som helst och riven ost passar utmärkt till.

Kolla också våra andra goda recept här.

  • Kebab

Skriv en värdering