Ingredienser:
250 g (1 påse) | Görans kebabflarn |
4 st | pitaleipiä (joko valmiita tai itse tehtyjä) |
1 | tomat |
1 | rödlök |
isbergssallad | |
skivad kryddgurka | |
Görans kebab– eller hot chilidressing |
Pitabröd (4 st):
cirka 1 dl | vatten |
3 dl | vetemjöl |
3,5 g | torrjäst |
en gnutta | socker |
1 msk | olivolja |
0,5 tl | salt |
Gör så här:
1. Stek kababflarnen i panna i cirka fem minuter. Rör om medan du steker.
2. Skala och skiva rödlök, tomat och isbergssallad
3. Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen, exempelvis i brödrost eller mikro. Om du vill laga egna pitabröd hittar du ett skilt recept för det längre ner.
4. Fyll pitabröden med kebabflarn, isbergssallad, tomat och rödlök. Avsluta med skivad kryddgurka och dressing.
5. Servera och njut!
Baka egna pitabröd:
Om du vill satsa lite extra kan du baka pitabröden själv. Kom ihåg att hembakta pitabröd är godast färska, så baka helst just före ni ska äta. Det tar visserligen tid att baka egna pitabröd, men det är väl värt besväret!
Gör så här:
1. Blötlägg jästen i ljummet vatten (cirka 1 dl). Tillsätt socker, salt, olivolja och mjöl.
2. Knåda degen tills den är jämn.
3. Låt degen jäsa i ungefär en timme, tills den blivit dubbelt så stor.
4. Forma fyra små bollar av degen. Kavla dem lätt på ett mjölat underlag till runda bröd med en diameter på 15 centimeter. Låt jäsa under bakduk på en varm plats i ungefär en halv timme.
5. Värm ugnen till 225 grader och grädda pitabröden i cirka 12 minuter.
6. Fyll pitabröden medan de är färska och njut!
Tips: Det är enkelt att omforma det här receptet enligt eget tycke och smak. Du kan fylla pitabröden med vilka grönsaker som helst och riven ost passar utmärkt till.
Kolla också våra andra goda recept här.
- Kebab