Ainesosat:
Tarvitset:
250 g | Göransin kebablastuja |
salaattia | |
tomaattia | |
kurkkua | |
punasipulia |
Pitaleivät:
2½ dl | kädenlämpöistä vettä |
25 g | hiivaa |
1 tl | suolaa |
2 rkl | oliiviöljyä |
5-7 dl | vehnäjauhoja |
Tomaattikastike:
2 rkl | oliiviöljyä |
1 | valkosipulin kynsi |
500 g | paseerattua tomaattia |
Tuoreita tai kuivattuja mausteita | |
mustapippuria | |
1 tl | suolaa |
1 rkl | hunajaa |
½ rkl | viinietikkaa |
Jogurttikastike:
2 dl | täyteläistä jogurttia |
1 dl | kermaviiliä |
1 rkl | oliiviöljyä |
1 | valkosipulin kynsi murskattuna |
mustapippuria | |
suolaa | |
½ rkl | hunajaa |
Näin valmistat iskender kebabin:
1. Valmista ensimmäiseksi jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita sitten jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi ennen tarjoilua.
2. Jos valmistat pitaleivät itse, valmista ne seuraavaksi. Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, öljy sekä jauhot vähän kerrallaan. Alusta hyvin, laita liina päälle ja anna kohota tunnin ajan.
3. Valmista tässä välissä tomaattikastike. Kuumenna öljy kattilassa ja purista valkosipulin kynsi sekaan. Kuullota hetki ja lisää joukkoon muut ainekset. Keitä puolisen tuntia.
4. Tomaattikastikkeen kiehuessa ja taikinan kohotessa sinulla on hyvää aikaa pilkkoa kasvikset ja valmistella annos.
5. Kun taikina on kohonnut, jaa taikina osiin ja pyörittele niistä palloja. Kauli kaulimella palloista litteitä kiekkoja. Paista kiekkoja 225 asteessa n. 10-12 minuutin ajan. Pitaleipä saa olla valmiina pullea ja ilmava.
6. Jätä kebabin valmistus viimeiseksi. Paista kebablastuja pannulla n. 5 minuuttia välillä käännellen.
7. Kokoa annos, tarjoile iskender ja herkuttele!
Katso myös muut herkulliset reseptimme täältä, esimerkiksi kebab ranskalaisilla.
- Kebab
Tehty nyt pari kertaa ja hyvää on.