Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Skip to content

Iskender kebab (neljälle)

(1)
  • > 60 MIN
  • 4
  • Helppo
Iskender kebab

Iskenderkebab on meille monille tuttu kebabannos, johon kuuluu kebabin lisäksi yleensä pitaleivän paloja, jogurttia ja tomaattikastiketta. Alta löydät tomaatti- ja jogurttikastikeiden lisäksi reseptin myös pitaleipiin, mutta voit hyvin käyttää myös kaupan valmiita pitaleipiä aikaa säästääksesi.

Tykkäätkö tulisemmasta? Lisäämällä annokseen Göransin Hot chili kastiketta, saat siihen mukavasti tulisuutta. Göransilta löydät myös kebabkastikkeen ja valkosipulikastikkeen, jotka sopivat loistavasti täydentämään tätä reseptiä.

Göransin iskender kebab on loistava resepti vaikkapa viikonlopun herkutteluun. Miksi lähteä pakastinta edemmäs kebabille?

Iskender kebab

Ainesosat:

Tarvitset:

250 gGöransin kebablastuja
salaattia
tomaattia
kurkkua
punasipulia

Pitaleivät:

2½ dlkädenlämpöistä vettä
25 ghiivaa
1 tlsuolaa
2 rkloliiviöljyä
5-7 dlvehnäjauhoja

Tomaattikastike:

2 rkloliiviöljyä
1valkosipulin kynsi
500 gpaseerattua tomaattia
Tuoreita tai kuivattuja mausteita
mustapippuria
1 tlsuolaa
1 rklhunajaa
½ rklviinietikkaa

Jogurttikastike:

2 dltäyteläistä jogurttia
1 dlkermaviiliä
1 rkloliiviöljyä
1valkosipulin kynsi murskattuna
mustapippuria
suolaa
½ rklhunajaa

Näin valmistat iskender kebabin:

1. Valmista ensimmäiseksi jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita sitten jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

2. Jos valmistat pitaleivät itse, valmista ne seuraavaksi.  Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, öljy sekä jauhot vähän kerrallaan. Alusta hyvin, laita liina päälle ja anna kohota tunnin ajan.

3. Valmista tässä välissä tomaattikastike. Kuumenna öljy kattilassa ja purista valkosipulin kynsi sekaan. Kuullota hetki ja lisää joukkoon muut ainekset. Keitä puolisen tuntia.

4. Tomaattikastikkeen kiehuessa ja taikinan kohotessa sinulla on hyvää aikaa pilkkoa kasvikset ja valmistella annos.

5. Kun taikina on kohonnut, jaa taikina osiin ja pyörittele niistä palloja. Kauli kaulimella palloista litteitä kiekkoja. Paista kiekkoja 225 asteessa n. 10-12 minuutin ajan. Pitaleipä saa olla valmiina pullea ja ilmava.

6. Jätä kebabin valmistus viimeiseksi. Paista kebablastuja pannulla n. 5 minuuttia välillä käännellen.

7. Kokoa annos, tarjoile iskender ja herkuttele!

Katso myös muut herkulliset reseptimme täältä, esimerkiksi kebab ranskalaisilla.

  • Kebab

Kirjoita arvostelu

Yksi arvio tuotteesta
Iskender kebab (neljälle)