Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Iskender kebab (för fyra)

(1)
  • > 60 MIN
  • 4
  • Lätt
Iskender kebab

Iskender kebab är en turkisk läckerhet med mycket smak. Saftigt kött serveras tillsammans med stekt bröd, tomatsås och yoghurt och eventuellt också brynt smör som ringlas över den färdiga portionen innan servering. Ursprungsreceptet skapades av Iskender Efendi år 1867 i den staden Bursa, Turkiet. 

Gillar du stark mat? Testa Görans Hot Chili dressing som ger extra krydda. Hos Görans hittar du också Kebabdressing och Vitlöksdressing, som båda passar utmärkt för att sätta guldkant på detta recept.

Fixa fredagsmyset med Görans iskender kebab! Varför gå längre än till frysen efter kebab?

Iskender kebab

Ingredienser:

Du behöver

250 g (1 påse)Görans kebabflarn
sallad
tomat
gurka
rödlök

Luftiga Pitabröd 8–10 kpl:

2½ dlljummet vatten
25 gjäst
1 tsksalt
2 mskolivolja
5-7 dlvetemjöl

Tomaattikastike:

2 mskolivolja
1vitlöksklyfta
500 gpasserade tomater
basilika
oregano
mustapippuria
1 tsksalt
1 mskhonung
½ mskvinäger

Yoghurtsås:

2 dlfyllig yoghurt
1 dlgräddfil
1 mskolivolja
1vitlöksklyfta, krossad
svartpeppar
salt
½ mskhonung

Gör så här:

1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen. Låt stå i kylen och samla smak i några timmar före servering.

2. Om du vill laga pitabröden själv så är det dags nu. Smula ner jästen i ljummet vatten och rör om. Blanda ner salt, olivolja och mjöl, lite i taget. Knåda väl och låt jäsa under duk i ungefär en timme.

3. Nästa steg är att laga tomatsåsen. Värm olja i en kastrull och pressa ner en vitlöksklyfta. Bryn en stund och blanda ner övriga ingredienser. Låt koka i en halvtimme.

4. Medan tomatsåsen puttrar och degen jäser har du gott om tid att skiva grönsaker.

5. När degen har jäst delar du den i bitar som du formar till runda bollar. Kavla sedan ut bollarna till platta cirklar. Värm ugnen till 225 grader och grädda bröden i 10–12 minuter. När pitabröden är klara får de gärna vara härligt luftiga.

6. Sist och slutligen steker du 250 gram av Görans kebab. Tillagningen är enkel, fem minuter i stekpanna räcker. Kom ihåg att röra om emellanåt!

7. Komponera dina kebabportioner, servera och njut!

Kolla också våra andra goda recept här.

  • Kebab

Skriv en värdering

En värdering av
Iskender kebab (för fyra)