Ainesosat:
Tarvitset:
| 300 g | täysjyväpagettia |
| 500 g (1 pussi) | Göransin lihapullia |
Päälle:
| 1 | porkkana |
| 1 | sipuli |
| 2 | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tlk (500 g) | tomaattimurskaa |
| 1 tl | oreganoa |
| ½ tl | suolaa |
| ½ tl | sokeria |
| Mustapippuria | |
| 1 dl | ruokakermaa |
Päälle:
| Raastettua parmesaania |
Lihapullapastan valmistus:
Valmistusaika:
1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja lämmitä lihapullat uunissa sillä aikaa kun valmistat kastikkeen.
2. Raasta porkkana ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä n. 5 minuuttia. Kaada joukkoon tomaattimurska. Lisää mausteet ja keitä n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon ruokakerma ja sekoita liedellä vielä hetken ajan.
3. Annostele lihapullapasta lautasille. Lisää tai raasta päälle vielä parmesaania.
Vinkki: Tee kerralla tupla-annos tomaattikastiketta, ja pistä osa pakkaseen ilostuttamaan tulevia arki-iltoja.
Katso myös muut herkulliset reseptimme täältä.
- Lihapullat ja jauheliha