Ainesosat:
Tarvitset:
300 g | täysjyväpagettia |
500 g (1 pussi) | Göransin lihapullia |
Päälle:
1 | porkkana |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 rkl | oliiviöljyä |
1 tlk (500 g) | tomaattimurskaa |
1 tl | oreganoa |
½ tl | suolaa |
½ tl | sokeria |
Mustapippuria | |
1 dl | ruokakermaa |
Päälle:
Raastettua parmesaania |
Lihapullapastan valmistus:
Valmistusaika:
1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja lämmitä lihapullat uunissa sillä aikaa kun valmistat kastikkeen.
2. Raasta porkkana ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä n. 5 minuuttia. Kaada joukkoon tomaattimurska. Lisää mausteet ja keitä n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon ruokakerma ja sekoita liedellä vielä hetken ajan.
3. Annostele lihapullapasta lautasille. Lisää tai raasta päälle vielä parmesaania.
Vinkki: Tee kerralla tupla-annos tomaattikastiketta, ja pistä osa pakkaseen ilostuttamaan tulevia arki-iltoja.
Katso myös muut herkulliset reseptimme täältä.
- Lihapullat ja jauheliha