Ingredienser:
Du behöver:
300 g | fullkornsspaghetti |
500 g (1 påse) | Görans delikatessköttbullar |
Päälle:
1 | morot |
1 | lök |
2 | vitlöksklyftor |
1 msk | olivolja |
1 burk (500 g) | tomatkross |
1 tsk | oregano |
½ tsk | salt |
½ tsk | socker |
svartpeppar | |
1 dl | matlagningsgrädde |
Topping:
riven parmesan |
Gör så här:
Tillagningstid:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Värm köttbullarna i ugnen medan du lagar tomatsåsen.
2. Riv moroten och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs grönsakerna med olja i stekpanna, i cirka fem minuter. Häll i tomatkross. Krydda och låt koka i cirka 10 minuter. Blanda ner matlagningsgrädde och låt puttra en stund till under omrörning.
3. Lägg upp spaghetti, köttbullar och tomatsås på ett fat. Strö över riven parmesan och servera!
Tips: Gör en dubbelsats av tomatsåsen och frys in. Det kan komma flera vardagar då du snabbt behöver få ihop en middag, och då är det skönt att ha en riktigt god sås i frysen som bara behöver värmas upp.
Kolla också våra andra goda recept här.
- Köttbullar och färs