Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Köttbullar i tomatsås

(0)
  • 30 – 60 MIN
  • 6
  • Lätt
Lihapullapasta

Köttbullar och spaghetti är en vardagsfavorit i många familjer. Den här klassikern lagar du i ett nafs med hjälp av Görans färdiga köttbullar. Servera med en mustig tomatsås som passar utmärkt till.

Lihapullapasta

Ingredienser:

Du behöver:

300 gfullkornsspaghetti
500 g (1 påse)Görans delikatessköttbullar

Päälle:

1morot
1lök
2vitlöksklyftor
1 mskolivolja
1 burk (500 g)tomatkross
1 tskoregano
½ tsksalt
½ tsksocker
svartpeppar
1 dlmatlagningsgrädde

Topping:

riven parmesan

Gör så här:

Tillagningstid:

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Värm köttbullarna i ugnen medan du lagar tomatsåsen.

2. Riv moroten och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs grönsakerna med olja i stekpanna, i cirka fem minuter. Häll i tomatkross. Krydda och låt koka i cirka 10 minuter. Blanda ner matlagningsgrädde och låt puttra en stund till under omrörning.

3. Lägg upp spaghetti, köttbullar och tomatsås på ett fat. Strö över riven parmesan och servera!

Tips: Gör en dubbelsats av tomatsåsen och frys in. Det kan komma flera vardagar då du snabbt behöver få ihop en middag, och då är det skönt att ha en riktigt god sås i frysen som bara behöver värmas upp. 

Kolla också våra andra goda recept här.

  • Köttbullar och färs

Skriv en värdering