Ainesosat:
1 pussi (500 g) Göransin lihapullia, lämmitä uunissa
Pippurikastike:
1 tl | mustapippuria kokonaisena |
1 tl | roseepippuria kokonaisena |
1 tl | viherpippuria kokonaisena |
2 | salottisipulia |
1 rkl | voita |
1 rkl | tomaattipyreetä |
2 dl | kuohukermaa |
1 dl | vettä |
1 rkl | vaaleaa soijakastiketta |
1 rkl | vasikanfondia tiivisteenä |
1 tl | Maizena-maissitärkkelystä |
1 | maustemitallinen suolaa |
Lohkoperunat:
n. 800 g | ruokaperunaa |
ruokaöljyä | |
suolaa | |
pippuria |
Paahdetut juurekset:
150 g | porkkanaa |
150 g | lanttua |
150 g | palsternakkaa |
100 g | sipulia |
ruokaöljyä | |
suolaa ja pippuria | |
kuivattua timjamia |
Ohje:
Pippurikastike valmistus:
- Murskaa pippurit huhmareessa.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
3. Paista pippureita voissa.
4. Lisää tomaattipyree ja sipuli ja kuullota vielä noin 2 minuuttia.
5. Lisää kerma, vesi, soijakastike ja fonditiiviste.
6. Anna kiehua ilman kantta noin 10 minuuttia.
7. Sekoita maissitärkkelys 2 ruokalusikalliseen vettä ja sekoita kastikkeeseen.
8. Kiehauta. Mausta suolalla.
Lohkoperunat valmistus:
- Pese ja lohko perunat.
2. Sekoita uunivuoassa öljyn ja mausteiden kanssa.
3. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Paahdetut juurekset valmistus:
- Kuori ja suikaloi juurekset.
2. Sekoita uunivuoassa ja lisää hieman ruokaöljyä ja mausteita.
3. Paista noin 180-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.
- Lihapullat ja jauheliha