Ainesosat:
(6 annosta):
400 g | Göransin kebablastuja |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | chili |
2 | tomaattia |
1 | pieni kurkku |
½ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
½ tl | paprikajauhetta |
200 g | maissilastuja |
Görans valkosipulikastiketta | |
Görans kebabkastiketta |
Guacamole:
2 | avocadoa |
2 | kypsää tomaattia |
1 | sipuli |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
1 | limetin mehu |
tuoretta korianteria |
Näin valmistat nachopellin:
Valmistusaika: alle 30min
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili.
3. Paista kebablastuja pannulla niin, että ne saavat hieman väriä pintaan ja ovat kauttaaltaan lämpimiä. Lisää joukkoon sipulit ja chili. Kuullota hetki, minkä jälkeen mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella
4. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja lisää puolet niistä pannulle.
5. Levitä maissilastut leivinpaperin päälle laakeaan uunivuokaan. Kaada kebabseos nachojen päälle tasaisesti.
6. Kuumenna uunin ylätasolla noin 5 minuuttia (225 asteessa).
7. Valmista guacamole. (Ohje alapuolella)
8. Pilko kurkku (poista keskiosa, jotta nachopelti ei tule liian vetiseksi) ja leikkaa viipaleiksi.
9. Ripottele nachopellin päälle kurkkuviipaleet, loput tomaattikuutiot ja viimeistele Göransin valkosipuli- ja kebabkastikkeella.
Guacamolen valmistus:
1. Halkaise kypsät avokadot pystysuunnassa ja poista siemenet, minkä jälkeen lusikoi hedelmälihat kulhoon.
2. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Soseuta kaikki ainekset tahnaksi sauvasekoittimella tai jos haluat koostumukseen enemmän suutuntumaa, voit myös muussata ainekset haarukalla.
4. Mausta guacamole mustapippurilla, suolalla ja limetin mehulla.
5. Anna guacamolen tekeytyä jääkaapissa hetken ajan ennen tarjoilua.
Vinkki: Jos kaipaat nachopeltiin enemmän potkua ja tulisuutta, lisää joukkoon Göransin Hot Chili kastikketta.
Katso myös muut herkulliset reseptimme täältä.
- Kebab