Ainesosat:
Leipä:
5 dl | vehnäjauhoja |
1 ps | kuivahiivaa |
2,5 dl | vettä |
½ rkl | sokeria |
1 tl | suolaa |
2 rkl | öljyä |
Rullakebab täytteet:
300 g | Göransin kebablastuja |
Görans valkosipulikastiketta | |
Görans kebabkastiketta | |
1 | tomaatti |
½ | punasipuli |
kurkkua | |
salaatinlehtiä |
Ohje:
Valmistusaika: 30-60min
1. Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään. Lämmitä vesi 42-asteiseksi (lämpimämpi kuin kädenlämpöinen). Lisää veteet jauhot, sokeri ja suola. Vaivaa taikina kunnolla ja lisää lopuksi sekaan öljy. Anna kohota kunnes taikina on kaksinkertainen (n. 30 min).
2. Jaa kohonnut taikina kahden leivinpaperin päälle. Kauli taikinasta pyöreitä, lähes leivinpaperin kokoisia lättyjä. Nosta leivinpaperit pelleille ja paista kumpaakin n. 7 minuuttia 250-asteisessa uunissa. Tarkkaile uunia paiston aikana, ettet vahingossa polta leipiä. Leivät ovat valmiit kun ne ovat saaneet hieman väriä.
3. Pilko tomaatti, kurkku, punasipuli ja salaatin lehdet. Paista kebabia pannulla öljyssä.
4. Täytä leivät kebabilla, kastikkeilla ja kasviksilla. Kääri leipä folion sisään tiukalle rullalle ja herkuttele heti!
Katso myös muut herkulliset kebab reseptit. esimerkiksi kebab ranskalaisilla.
- Kebab
Kebab on cool.