Företaget


Ab Korv-Görans Kebab Oy

 

Ab Korv-Görans Kebab Oy är ett familjeföretag från Jakobstad grundat 1988. Vi utvecklar vår verksamhet aktivt och har som mål att vara ledande inom branschen i såväl Finland som i närområdet.

 ”Vi på Ab Korv-Görans Kebab Oy satsar kraftigt på en modern, kostnadseffektiv, säker och effektiv livsmedelsproduktion. Tack vare vår kontinuerliga produktutveckling kan vi erbjuda såväl yrkesmänniskor som konsumenter ekonomiskt lönsamma produkter av hög kvalitet.

Våra produkter är redan snabbmatsklassiker, och vi har dessutom blivit en betydande aktör inom HoReCa-sektorn och detaljhandeln. Vi tillverkar också varumärkta produkter åt andra livsmedelsföretag samt fungerar som underleverantör åt dem.

Vårt produktutbud omfattar köttprodukter och såser. Vår huvudprodukt är kebabkött, som vi förädlar för olika kundsegment. Dessutom tillverkar vi helkötts- och kycklingprodukter.

De senaste åren har vi satsat kraftigt på modern produktion. Vår nya fabrik slog upp portarna sommaren 2019 och sysselsätter ungefär 45 duktiga yrkesmänniskor. 
Varmt välkommen till oss på besök för att bekanta dig med vår produktion och verksamhet!”

– Gustav Granholm verkställande direktör

Modern produktion

Tack vare vår nya fabrik har vi kunnat minska våra årliga koldioxidutsläpp med 938 ton.

Kontinuerlig utveckling är en väsentlig del av Ab Korv-Görans Kebab Oy. År 2012 tog vi en innovativ lösfrysningslinje och våren 2015 en ny grillinje i drift. Vår nya kostnadseffektiva, säkra och miljövänliga produktionsanläggning togs i drift år 2019.

Vår nya produktionsanläggning är rymligare och effektivare än tidigare anläggning, vilket innebär en betydligt ökad produktionskapacitet. Utöver volymer har vi särskilt uppmärksammat ergonomin och trivseln för vår personal. Vi har minimerat monotona och statiska arbetsmoment och framgångsrikt automatiserat flera tunga arbetsmoment. Tack vare effektiva transportörer har vi även uppnått en bättre hygien i produktionen. Vår nya produktionsanläggning är säker, snabb, effektiv och miljövänlig.

Hög kvalitet och god smak på ett säkert sätt

Vår verksamhet grundar sig på hög livsmedelssäkerhet, god smak samt utmärkt kvalitet i förhållande till priserna. Vi är ISO 22000-certifierade sedan 2008 och numera är vi även FSSC 22000-certifierade.

Vi arbetar aktivt med produktutveckling och är alltid lyhörda gentemot konsumenterna. Vi har en smidig och flexibel verksamhet och på vår produktutveckling testas nya produkter nästan varje vecka. Vår flexibilitet innebär även god kundservice. Vi är alltid snabba med att besvara förfrågningar från våra kunder. Vi strävar efter att alltid använda finländska köttråvaror när det är möjligt och har minimerat användningen av tillsatser.

Unik kebabtillverkning

Istället för traditionell kebabtillverkning på spett tillverkar vi kebabflarn av köttmassa som det bara tar en dryg minut att steka och kyla ner. Denna snabba process är mycket hygienisk. Den andra innovationen inom vår produktion är lösfrysning. Vi kan till och med frysa ned enstaka kebabflarn eller köttfärskorn. Detta minskar behovet av onödig uppvärmning och leder till betydligt mindre matsvinn.

Miljövänlig produktion

Vår nya fabrik är bland de miljövänligaste i Finland. Istället för fossila bränslen får vi nästan all vår energi från värmeåtervinning. I framtiden kommer vi dessutom att använda oss av biogas och solpaneler som energikällor. Efter nybyggnaden finns hela vår verksamhet under ett och samma tak. Detta gör att vi kan arbeta snabbt och kostnadseffektivt.