Recept på kebabfrestelse – god vardagsmat för hela familjen

Både stora och små gillar kebabfrestelse. Ugnsrätter lagar du enkelt och snabbt hemma.


Kebabfrestelse

KEBABFRESTELSE

Kebabfrestelse är lättlagad och god vardagsmat som hela familjen gillar. Ugnsrätter är dessutom rejäl mat som räcker länge, och som smakar lika gott både nästa dag och följande. Det här receptet är enkelt att variera enligt tycke och smak. Du kan piffa upp frestelsen med blåmögelost eller använda kycklingkebabflarn som omväxling.

 

Du behöver:

400 g Görans kebabflarn 400 g

1 kg potatislökblandning

3 dl matlagningsgrädde

Görans kebabdressing

salt

svartpeppar

 

Gör så här:

1. Ta ut potatislökblandningen och kebabflarnen och låt tina en halvtimme i rumstemperatur innan du börjar laga mat.

2. Smörj en ugnsform och förgrädda potatislökblandningen i ugn ungefär 15 minuter, enligt temperaturanvisningen på förpackningen. Under tiden kan du strimla kebabflarnen, om du vill.

3. Blanda kebabflarnen med potatislökblandningen, häll sedan över matlagningsgrädde och en skvätt kebabdressing. Smaksätt med en nypa salt och avsluta med svartpeppar.

4. Fortsätt grädda frestelsen i ugn i cirka 50 minuter tills den har fått fin färg. Servera gärna tillsammans med rödbetor.

 

Tips:

Strö över riven ost så får frestelsen en härligt krispig yta.

Kolla också våra andra läckra recept här.