Ingredienser:
1 påse (500 g) Görans köttbullar som värms i ugnen.
Pepparsås:
| 1 tsk | svartpeppar, hel |
| 1 tsk | rosépeppar |
| 1 tsk | grönpeppar |
| 2 | schalottenlökar |
| 1 msk | smör |
| 1 msk | tomatpuré |
| 2 dl | vispgrädde |
| 1 dl | vatten |
| 1 msk | soja, ljus |
| 1 msk | kalvfond, konc |
| 1 tsk | majsstärkelse, Maizena |
| 1 krm | salt |
Klyftpotatis:
| ca 800 g | bakpotatis |
| matolja | |
| salt | |
| peppar |
Rostade rotsaker:
| 150 g | morot |
| 150 g | kålrot |
| 150 g | palsternacka |
| 100 g | lök |
| matolja | |
| salt och peppar | |
| torkad timjan |
Gör så här:
Tillagningstid:
Pepparsås:
- Stöt pepparkornen i mortel.
2. Skala och finhacka löken.
3. Fräs pepparn i smör.
4. Tillsätt tomatpuré och lök och låt fräsa ytterligare ca 2 min.
5. Tillsätt grädde, vatten, soja och fond.
6. Sjud såsen utan lock ca 10 min.
7. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och rör ner i såsen.
8. Koka upp. Krydda med salt
Klyftpotatis:
- Tvätta och skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform med olja och kryddor.
2. Stek i ugn på 180 grader i ca 30 minuter.
Rostade rotsaker:
- Skala och strimla rotsakerna och blanda ihop dem i en ugnsform och tillsätt lite matolja och kryddor.
2. Stek i ugn på ca 180 grader i ca 20 – 25 minuter.
- Köttbullar och färs