
Ugnspotatis med kycklingkebab-texmexfyllning
Portioner: 4–6
Du behöver:
400 g Görans kycklingkebab
100 g purjolök, skivad i tunna halvcirklar
100 g grönkål
125 g miniplommontomater, halverade
1 tsk rökt paprikapulver
¼ tsk svartpeppar, krossad
¼ tsk salt
2 dl creme fraiche smaksatt med paprika och chili
Flytande vegetabilisk olja till stekning
Tillredning av ugnspotatis:
1. Tvätta potatisarna och vira in dem i folie.
2. Värm ugnen till 225 grader och grädda i 30 minuter.
3. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och fortsätt grädda i 30–60 minuter, tills potatisarna är mjuka. Anpassa stektiden enligt storleken på potatisarna.
Tillredning av fyllning:
1. Skär bort grönkålens tjocka bladfäste. Skär kålen i strimlor.
2. Fräs kycklingkebaben i stekpanna. Rör om emellanåt.
3. Tillsätt purjolök, paprikapulver, salt och peppar. Stek i ungefär 7 minuter.
4. Tillsätt grönkål och stek i cirka 2 minuter.
5. Tillsätt tomater och stek i 2 minuter till.
6. Rör slutligen ner den smaksatta creme fraichen och låt fyllningen bli varm.
Tips: Fyllningen passar också bra till nypotatis.
Receptet har utarbetats av Anne Kiuru i Riihimäki. Med detta bidrag vann hon recepttävlingen som Görans ordnade på Facebook i maj 2022. Tack för receptet Anne!