Ainesosat:
400 g | Görans kanakebablastuja |
100 g | purjoa ohuina puolirenkaina |
100 g | lehtikaalia |
125 g | miniluumutomaatteja puolitettuina |
1 tl | savupaprikajauhetta |
¼ tl | mustapippuria rouhittuna |
¼ tl | suola |
2 dl | paprikalla ja chilillä maustettua fraiche-kermaa |
Juoksevaa kasviöljyvalmistetta paistamiseen |
Näin valmistat uuniperunat:
Annoksia: 4-6
Uuniperunan valmistus:
1. Pese perunat ja kääri folioon.
2. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
3. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä noin 30–60 minuuttia, perunoiden koosta riippuen eli kunnes ne ovat kypsiä.
Täytteen valmistus:
1. Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti. Suikaloi kaalin lehdet.
2. Laita kebablastut pannulle paistumaan. Kääntele hetki.
3. Lisää purjo, paprikajauhe, pippuri sekä suola. Paistele noin 7 minuuttia.
4. Lisää lehtikaali ja paista noin 2 minuuttia.
5. Lisää tomaatit, paista vielä noin 2 minuuttia.
6. Lisää fraiche-kerma ja anna kuumentua.
Vinkki: Tämä sopii myös uusien perunoiden kaveriksi.
Reseptin on kehittänyt Anne Kiuru Riihimäeltä, joka voitti Göransin Facebookissa järjestämän reseptikilpailun toukokuussa 2022. Kiitos reseptistä Anne!
- Kana