Ingredienser:
400 g | Görans kycklingkebab |
100 g | purjolök, skivad i tunna halvcirklar |
100 g | grönkål |
125 g | miniplommontomater, halverade |
1 tsk | rökt paprikapulver |
¼ tsk | svartpeppar, krossad |
¼ tsk | salt |
2 dl | creme fraiche smaksatt med paprika och chili |
Flytande vegetabilisk olja till stekning |
Gör så här:
Portioner: 4-6
Tillredning av ugnspotatis:
1. Tvätta potatisarna och vira in dem i folie.
2. Värm ugnen till 225 grader och grädda i 30 minuter.
3. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och fortsätt grädda i 30–60 minuter, tills potatisarna är mjuka. Anpassa stektiden enligt storleken på potatisarna.
Tillredning av fyllning:
1. Skär bort grönkålens tjocka bladfäste. Skär kålen i strimlor.
2. Fräs kycklingkebaben i stekpanna. Rör om emellanåt.
3. Tillsätt purjolök, paprikapulver, salt och peppar. Stek i ungefär 7 minuter.
4. Tillsätt grönkål och stek i cirka 2 minuter.
5. Tillsätt tomater och stek i 2 minuter till.
6. Rör slutligen ner den smaksatta creme fraichen och låt fyllningen bli varm.
Tips: Fyllningen passar också bra till nypotatis.
Receptet har utarbetats av Anne Kiuru i Riihimäki. Med detta bidrag vann hon recepttävlingen som Görans ordnade på Facebook i maj 2022. Tack för receptet Anne!
- Kyckling