Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Ugnspotatis med kycklingkebab-texmexfyllning

(0)
  • > 60 MIN
  • 4
  • Lätt

Ingredienser:

400 gGörans kycklingkebab
100 gpurjolök, skivad i tunna halvcirklar
100 ggrönkål
125 gminiplommontomater, halverade
1 tskrökt paprikapulver
¼ tsksvartpeppar, krossad
¼ tsk salt
2 dlcreme fraiche smaksatt med paprika och chili
Flytande vegetabilisk olja till stekning

Gör så här:

Portioner: 4-6

Tillredning av ugnspotatis:
1. Tvätta potatisarna och vira in dem i folie.
2. Värm ugnen till 225 grader och grädda i 30 minuter.
3. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och fortsätt grädda i 30–60 minuter, tills potatisarna är mjuka. Anpassa stektiden enligt storleken på potatisarna.

Tillredning av fyllning:
1. Skär bort grönkålens tjocka bladfäste. Skär kålen i strimlor.
2. Fräs kycklingkebaben i stekpanna. Rör om emellanåt.
3. Tillsätt purjolök, paprikapulver, salt och peppar. Stek i ungefär 7 minuter.
4. Tillsätt grönkål och stek i cirka 2 minuter.
5. Tillsätt tomater och stek i 2 minuter till.
6. Rör slutligen ner den smaksatta creme fraichen och låt fyllningen bli varm.

Tips: Fyllningen passar också bra till nypotatis.

Receptet har utarbetats av Anne Kiuru i Riihimäki. Med detta bidrag vann hon recepttävlingen som Görans ordnade på Facebook i maj 2022. Tack för receptet Anne!

  • Kyckling

Skriv en värdering