Ingredienser:
| 8 | bao-bröd (färska eller djupfrysta). Räkna med 2–3 bröd per person! |
| 1 pkt | Görans kebab, 250g |
| 1 | tomat |
| 50 ml | hoisinsås |
| 10 g | färsk koriander |
| 1 | salladslök |
| 1 | paprika |
| 50 g | alfalfagroddar (eller andra groddar) |
| 25 g | jordnötter, rostade och saltade |
| Srirachamajonnäs (köp färdig eller blanda till egen, recept finns längre ner) |
Srirachamajonnäs
Rör ihop följande ingredienser:
| 2dl | majonnäs |
| 1-2msk | srirachasås |
| 1msk | limesaft |
| 1 | liten finhackad vitlöksklyfta |
| ½ tsk | salt |
Så här lagar du bao buns:
Tillverkningstid: 30-60min
1. Fyll en stor kastrull med vatten och placera ånginsatsen i kastrullen utan att den når vattnet. Låt vattnet koka upp. Om du inte har en ånginsats kan du istället använda en lagom stor sil.
2. Tärna tomaten.
3. Fräs kebabflarnen i stekpanna i 6 minuter tills de är knapriga och har fått en fin färg. Rör ner tärnade tomater, hoisinsås och 0,5 dl vatten. Låt puttra i cirka 10 minuter.
4. Fyll ånginsatsen (eller silen) med bakplåtspapper och lägg ner bröden. Låt dem ånga under lock i 7 minuter.
5. Skär löken och paprikan i tunna skivor.
6. Dela bröden och fyll dem med kebabfyllningen, lök, paprika, korianderblad och jordnötter. Avsluta med Görans vitlöksdressing.
Vill du variation i fyllningen kan du testa någon av de här ingredienserna:
- rödlök
- ingefära
- kimchi (koreansk surkål)
- sesamolja
- sesamfrön
- gurka
- Kebab
Jättegott!