Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Enchiladas med kebabfyllning

(0)
  • 30 – 60 MIN
  • 6
  • Lätt
Enchilada

Enchiladas är gratinerade rullar av tortillabröd med fyllning. En saftig och samtidigt krispig läckerhet som passar både till vardag och fest. Med Görans recept på enchiladas fixar du middagen enkelt och snabbt. I receptet används traditionell kebab som fyllning, men du kan givetvis använda kycklingkebab i stället om du vill.

Servera gärna enchiladas med en fräsch sallad, och glöm inte dressingen! Prova Görans hot chili-dressingvitlöksdressing eller kebabdressing.

Enchilada

Ingredienser:

400 gGörans kebabflarn
6-8tortillabröd
1-2 mskolja
1lök
2vitlöksklyftor
1chili
1saltgurka
400 gtomatkross
150 gcrème fraiche
2 dlmatgrädde
150 griven ost
salt
peppar

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader. Skiva lök, vitlök, chili och saltgurka. Fräs löken i lite olja i stekpanna och tillsätt kebaben. Stek kebaben enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg också den skurna chilin och saltgurkan i pannan. Rör slutligen ner tomatkross och crème fraiche. Låt blandningen stå och puttra i cirka 10 minuter.

2. Lägg sås på varje tortillabröd och rulla ihop brödet. Placera de fyllda tortillarullarna tätt intill varandra i en ugnsform. Strö över riven ost och ringla slutligen matgrädde över rullarna.

3. Grädda dina enchiladas i ugn i ungefär 15 minuter, tills osten har smält. Servera och njut!

Flera goda recept från Görans hittar du här.

  • Kebab

Skriv en värdering