Ingredienser:
Köttbullspinne med tomat och mozzarella
delikatessköttbullar från Görans | |
små mozzarellakulor | |
färsk basilika | |
cocktailpinnar |
Köttbullspinnar med potatis och halloumi
delikatessköttbullar från Görans | |
rödlök | |
färsk basilika | |
gul körsbärstomat | |
halloumi | |
potatis | |
olivolja | |
paprikapulver | |
salt | |
svartpeppar | |
cocktailpinnar |
Köttbullspinnar med lök och fullkornsbatong
fullkornsbatong | |
delikatessköttbullar från Görans | |
gul lök | |
körsbärstomat | |
majonnäs | |
cocktailpinnar |
Gör så här:
Köttbullspinne med tomat och mozzarella
1. Halvera köttbullarna.
2. Trä en halv köttbulle, en mozzarellakula och ett basilikablad på varje pinne.
3. Lägg upp allt snyggt på ett fat och servera!
Köttbullspinnar med potatis och halloumi
- Tvätta potatisen noggrant, behåll skalet. Tärna potatisen och häll bitarna i en skål. Blanda sedan ner olivolja och kryddor.
2. Sätt bakplåtspapper på en ugnsplåt och sprid ut den tärnade potatisen på plåten. Värm ugnen till 225 grader och rosta potatisbitarna i ugn 35–40 minuter.
3. Medan potatisen är i ugnen kan du passa på att halvera köttbullarna och tomaterna. Skär också rödlöken och halloumin i bitar.
4. Trä slutligen ingredienserna på cocktailpinnen. Börja med en bit potatis, sedan halloumi, tomat, rödlök, basilika och en halv köttbulle. Kolla receptbilden om du vill ha en modell.
5. Lägg upp allt snyggt på ett fat och servera!
Köttbullspinnar med lök och fullkornsbatong
1. Skiva löken och bryn den i smör.
2. Skär batongen i skivor och dela sedan varje skiva på mitten. Halvera även köttbullar och körsbärstomater.
3. Bred majonnäs på brödskivorna och stapla övriga ingredienser ovanpå. Stick slutligen en cocktailpinne genom allt för att hålla ingredienserna på plats.
4. Lägg upp allt snyggt på ett fat och servera!
Tips! Värm gärna köttbullspinnarna på svag värme i ugn en stund innan servering.
- Köttbullar och färs