Pitakebab ainesosat:
250 g (1 pussi) | Göransin kebablastuja |
4 kpl | pitaleipiä (joko valmiita tai itse tehtyjä) |
1 | tomaatti |
1 | punasipuli |
jäävuorisalaattia | |
maustekurkkuviipaleita | |
Görans kebab– tai Hot Chili kastiketta |
Pitaleivät (4kpl):
n. 1 dl | vettä |
3 dl | vehnäjauhoja |
3,5 g | kuivahiivaa |
ripaus | sokeria |
1 rkl | oliiviöljyä |
0,5 tl | suolaa |
Ohje:
1. Paista kebablastuja pannulla n. 5 minuuttia välillä käännellen.
2. Kuori ja viipaloi punasipuli, tomaatti sekä jäävuorisalaatti.
3. Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan esim. leivänpaahtimessa tai mikrossa. Jos haluat valmistaa pitaleivät itse, löydät alempaa siihen erillisen ohjeen.
4. Täytä pitaleipä kebablastuilla, jäävuorisalaatilla, tomaatilla ja punasipulilla. Viimeistele pitakebab maustekurkkuviipaleilla ja kastikkeilla.
5. Tarjoile pitakebab ja herkuttele!
Vinkki: Tätä reseptiä on helppo muunnella oman maun mukaan. Voit täyttää pitaleivän melkein millä tahansa kasviksilla tai halutessasi lisätä joukkoon vaikkapa juustoraastetta.
Valmista itse pitaleivät:
Jos haluat panostaa, voit leipoa pitaleivät itse. Muista, että itse leivotut pitaleivät ovat parhaimmillaan tuoreena, joten niitä ei kannata paistaa paljoa etukäteen. Vaikka leipominen vie oman aikansa, ovat itse tehdyt pitaleivät kaiken vaivan arvoisia!
Ohje:
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen (n. 1dl) ja lisää joukkoon sokeri, suola, oliiviöljy ja jauhot.
2. Vaivaa taikinaa kunnes se on koostumukseltaan tasaista.
3. Anna taikinan kohota noin tunnin ajan, kunnes se on kaksinkertainen alkuperäiseen verrattuna.
4. Pyörittele taikinasta 4 pientä palleroa. Kauli pallerot kevyesti jauhotetulla alustalla pitaleiviksi (halkaisija: 15 cm). Anna kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
5. Paista pitaleivät 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.
6. Täytä pitaleivät tuoreena ja herkuttele!
Katso myös muut herkulliset reseptimme täältä, esimerkiksi kebab ranskalaisilla tai Iskender kebab neljälle.
- Kebab
aika hyvää