Ingredienser:
Bröd:
5 dl | vetemjöl |
1 påse | torrjäst |
2,5 dl | vatten |
½ msk | socker |
1 tsk | salt |
2 msk | olja |
Rullkebab ingredienser:
300 g | Görans kebabflarn |
Görans vitlöksdressing | |
Görans kebabdressing | |
1 | tomat |
½ | rödlök |
gurka | |
salladsblad |
Gör så här:
Tillagningstid: 30–60 minuter
1. Blanda först mjöl och torrjäst. Värm vattnet till 42 grader (lite varmare än fingervarmt). Blanda ner mjöl, socker och salt. Knåda degen väl och tillsätt slutligen oljan. Låt jäsa tills degen har blivit dubbelt större (cirka 30 minuter).
2. Dela den jästa degen itu och lägg dem på varsitt bakplåtspapper. Kavla ut degen till runda plättar, nästan lika stora som bakplåtspappret. Värm ugnen till 250 grader. Placera det ena bakplåtspappret på en ugnsplåt och grädda degplattan i ugn, cirka 7 minuter. Upprepa sedan samma procedur med den andra degplattan. Håll koll på ugnen, så att bröden inte bränns. Bröden är klara när de har fått lite färg.
3. Skiva tomater, gurka, rödlök och salladsblad. Fräs kebab med olja i stekpanna.
Fyll bröden med kebab, dressing och grönsaker. Rulla ihop brödet till en rulle och vira in den i folie. Servera direkt och njut!
Kolla också våra andra goda recept här.
- Kebab
Kebab on cool.