Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Rullkebab (2st)

(1)
  • 30 – 60 MIN
  • 2
  • Lätt

Rullkebab är okomplicerat, smarrigt och lättlagat! När du fyller ett platt pitabröd med kebabkött, dressing och salladsingredienser blir slutresultatet oftast underbart gott. Rullkebab passar vid många olika tillfällen, som variation i familjens vardagsmat eller som kvällsbit under småtimmarna då magen plötsligt börjar kurra.

Gillar du stark mat? Testa Görans Hot Chili dressing som ger extra krydda. Du kan enkelt variera receptet och laga kycklingrulle i stället, byt bara ut kebaben till Görans kycklingkebab.

Görans rullkebab är ett enkelt och läckert recept, som du enkelt kan variera enligt tycke och smak. Varför gå längre än till frysen efter kebeb?

Ingredienser:

Bröd:

5 dlvetemjöl
1 påsetorrjäst
2,5 dlvatten
½ msksocker
1 tsksalt
2 mskolja

Rullkebab ingredienser:

300 gGörans kebabflarn
Görans vitlöksdressing
Görans kebabdressing
1tomat
½rödlök
gurka
salladsblad

Gör så här:

Tillagningstid: 30–60 minuter

1. Blanda först mjöl och torrjäst. Värm vattnet till 42 grader (lite varmare än fingervarmt). Blanda ner mjöl, socker och salt. Knåda degen väl och tillsätt slutligen oljan. Låt jäsa tills degen har blivit dubbelt större (cirka 30 minuter).

2. Dela den jästa degen itu och lägg dem på varsitt bakplåtspapper. Kavla ut degen till runda plättar, nästan lika stora som bakplåtspappret. Värm ugnen till 250 grader. Placera det ena bakplåtspappret på en ugnsplåt och grädda degplattan i ugn, cirka 7 minuter. Upprepa sedan samma procedur med den andra degplattan. Håll koll på ugnen, så att bröden inte bränns. Bröden är klara när de har fått lite färg.

3. Skiva tomater, gurka, rödlök och salladsblad. Fräs kebab med olja i stekpanna.

Fyll bröden med kebab, dressing och grönsaker. Rulla ihop brödet till en rulle och vira in den i folie. Servera direkt och njut!

Kolla också våra andra goda recept här.

  • Kebab

Skriv en värdering

En värdering av
Rullkebab (2st)