Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Kycklingkebabpizza i långpanna

(3)
  • 30 – 60 MIN
  • 8
  • Lätt

Pizza med kycklingkebab tillreder du enkelt i långpanna. Kombinationen av kyckling, pesto och fetaost ger pizzan en saftig och härlig smak. Räcker till hela familjen!

Ingredienser:

(8 portioner):

25 gjäst
3 dlvatten
1 ½ tsksalt
2 mskolivolja
9 dlvetemjöl
185 ggrön pesto
10-15 stkörsbärstomater
300 gGörans kycklingkebab

Topping:

25 gruccolablad
50 gfetaost
½rödlök
Görans vitlöksdressing

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, olivolja och vetemjöl. Knåda degen tills den blir slät och fin. Låt degen jäsa under duk i ca 30 min. 

3. Sätt några droppar olivolja samt vetemjöl på bakplåtspappret för att undvika att pizzan fastnar. 

4. Kavla ut degen och tryck med fingrarna för att få degen jäms med plåten.

5. Bred ut ett lager av pesto och tillsätt Görans kycklingkebab samt de hackade körsbärstomaterna.

6. Grädda pizzan i 15 minuter.

7. Tillsätt ruccola, fetaost och hackad rödlök på den varma pizzan.

8. Ringla slutligen över Görans vitlöksdressing.

Fler enkla och goda recept hittar du här!

  • Kyckling

Se receptvideo

Skriv en värdering

3 värderingar av
Kycklingkebabpizza i långpanna