Ingredienser:
(8 portioner):
25 g | jäst |
3 dl | vatten |
1 ½ tsk | salt |
2 msk | olivolja |
9 dl | vetemjöl |
185 g | grön pesto |
10-15 st | körsbärstomater |
300 g | Görans kycklingkebab |
Topping:
25 g | ruccolablad |
50 g | fetaost |
½ | rödlök |
Görans vitlöksdressing |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, olivolja och vetemjöl. Knåda degen tills den blir slät och fin. Låt degen jäsa under duk i ca 30 min.
3. Sätt några droppar olivolja samt vetemjöl på bakplåtspappret för att undvika att pizzan fastnar.
4. Kavla ut degen och tryck med fingrarna för att få degen jäms med plåten.
5. Bred ut ett lager av pesto och tillsätt Görans kycklingkebab samt de hackade körsbärstomaterna.
6. Grädda pizzan i 15 minuter.
7. Tillsätt ruccola, fetaost och hackad rödlök på den varma pizzan.
8. Ringla slutligen över Görans vitlöksdressing.
Fler enkla och goda recept hittar du här!
- Kyckling
Rekommenderar att testa, enkelt och gott!