Kycklingquesadilla recept – bjud gäster eller familj på något riktigt gott

Kycklingquesadillas gjorda på Görans kycklingkebab passar utmärkt till fredagsmyset. En mexikansk läckerhet som alltid känns rätt. Prova!


Kycklingquesadilla

KYCKLINGQUESADILLA

Kycklingquesadilla är en lättlagad och läcker rätt som både stora och små gillar. Detta quesadilla-recept passar oavsett om du ska laga middag till familjen eller bjudmat till ett större sällskap. Vi har fyllt våra quesadillas med Görans kycklingkebab, rödlök, paprika, creme fraiche och naturligtvis ost, den allra viktigaste ingrediensen i quesadilla-fyllningen. Görans kycklingquesadillas är krispiga och ostiga, helt enkelt oemotståndliga.

Detta quesadilla-recept är enkelt att anpassa, och du kan använda de råvaror som du råkar ha hemma. Ost behöver du ha i fyllningen, men resten kan du välja enligt tycke och smak. Gillar du stark mat kan du använda Görans hot chili dressing för att ge dina kycklingquesadillas extra sting. För vitlöksvänner rekommenderar vi Görans vitlöksdressing. Bjud dina gäster eller din familj på något riktigt gott!

Du behöver:

250 g Görans kycklingkebab
8 tortillabröd
1 rödlök
1 paprika
2 dl crème fraiche
100 g riven ost

Gör så här:

1. Finhacka rödlök och paprika och fräs dem lätt med en skvätt olja i stekpanna. Stek också kycklingkebaben enligt anvisningarna på förpackningen.

2. När ingredienserna är klara är det dags att lägga det första tortillabrödet i en het panna. Bred crème fraiche på brödets yta och strö över ost, blandningen av rödlök och paprika samt kycklingkebab. Vik ena halvan av tortillabrödet över den andra så att fyllningen blir inuti och stek vidare i 1–2 minuter. Vänd quesadillan och stek den i ytterligare 1–2 minuter. När osten har smält och det börjar synas mörka fläckar på tortillabrödets yta vet du att din kycklingquesadilla är klar.

3. När du har stekt alla quesadillas skär du dem i två delar. Servera och njut!

 

Kolla också våra andra goda recept här.