Du behöver:
Görans kycklingkebab | |
6 | små tortillabröd |
riven ost | |
olja | |
cocktailstickor |
Avokadosås:
2 | mogna avokadofrukter |
1 | schalottenlök |
1 | saften av 1 limefrukt |
1 | vitlöksklyfta |
färsk koriander | |
½ | chili |
2 msk | vatten |
salt |
Gör så här:
Tillverkningstid:
1. Börja med att laga avokadosåsen. Skär avokadofrukterna itu på längden och avlägsna kärnorna. Gröp ur fruktköttet och mosa det i en skål med hjälp av en gaffel. Finhacka schalottenlök, koriander, chili och vitlöksklyftan. Rör ner ingredienserna i skålen med avokado. Smaksätt med limesaft och salt. Tillsätt ännu ett par matskedar vatten. Rör om och häll blandningen i en serveringsskål.
2. Dags att laga taquitos! Fräs kycklingkebaben i stekpanna enligt anvisningarna på förpackningen. Fördela kebabflarnen jämnt på tortillabröden och strö över riven ost. Rulla ihop bröden och fäst rullarna med cocktailstickor.
3. Använd en rejäl mängd olja när du sedan steker dina taquitos i stekpanna. De är klara när de har fått en gyllenbrun färg. Om du hellre vill steka taquitos med kyckling i ugn så lyckas det också!
4. Ta bort cocktailstickorna innan servering. Servera gärna taquitos tillsammans med coleslaw och avokadosås!
Flera goda recept från Görans hittar du här.
- Kebab
- Kyckling