Plockmat till kvällen – kebabpinnar och kebabbatong

Tilltugg för saltsugna gäster fixar du enkelt av Görans kebab!


Plockmat till kvällen – kebabpinnar och kebabbatong

KEBABPINNAR OCH KEBABBATONG

Festliga salta tilltugg lagar du snabbt av Görans kebab! Cocktailpinnar med kebab fixar du på nolltid, men de lär också försvinna från festbordet i ett nafs. Kebabbatong passar också som plockmat på festen, laga större versioner av dem om du vet att gästerna är hungriga.


KEBABPINNAR MED HALLOUMI OCH ROTSAKER

Du behöver:
Görans kebab
morot
palsternacka
halloumi
rädisa
färsk basilika
olivolja
kryddor
cocktailpinnar

Gör så här:

1. Tvätta, skala och skär både morot och palsternacka i avlånga bitar. Halvera rädisorna. Lägg rotsakerna i en skål och blanda ner olivolja och kryddor. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och sprid ut rotsakerna på plåten. Värm ugnen till 225 grader och rosta rotsakerna i ugn 15–20 minuter.

2. Medan rotsakerna är i ugnen kan du steka kebabflarnen i panna tills de är genomvarma och har fått fin färg.

3. Skiva halloumin, och stek den om du vill.

4. Stapla en bit av alla ingredienser på varandra och stick en cocktailpinne genom hela paketet.

5. Lägg upp allt snyggt på ett fat och servera!


KEBABBATONG

Du behöver:
Görans kebab
fullkornsbatong
majonnäs
röd paprika
körsbärstomat
örter

Gör så här:
1. Stek kebabflarnen i panna tills de är genomvarma och har fått fin färg
2. Medan kebabflarnen bryns i pannan kan du skära batongen i skivor och sedan dela varje skiva på mitten. Bred majonnäs på brödskivorna.
3. Skär paprikan i bitar och halvera körsbärstomaterna.
4. Lägg en bit av alla ingredienser på den ena delen av brödskivan, och lägg sedan den andra delen av brödskivan ovanpå fyllningen.
5. Lägg upp allt snyggt på ett fat och servera!

 

Tips! Värm gärna tilltuggen på svag värme i ugn en stund innan servering.