Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Plockmat till kvällen – kebabpinnar och kebabbatong

(0)
  • 30 – 60 MIN
  • 6
  • Lätt

Festliga salta tilltugg lagar du snabbt av Görans kebab! Cocktailpinnar med kebab fixar du på nolltid, men de lär också försvinna från festbordet i ett nafs. Kebabbatong passar också som plockmat på festen, laga större versioner av dem om du vet att gästerna är hungriga.

Ingredienser:

Kebabpinnar med halloumi och rotsaker:

Görans kebab
morot
palsternacka
halloumi
rädisa
färsk basilika
olivolja
kryddor
cocktailpinnar

Kebabbatong:

Görans kebab
fullkornsbatong
majonnäs
röd paprika
körsbärstomat
örter

Gör så här:

Kebabpinnar med halloumi och rotsaker:

1. Tvätta, skala och skär både morot och palsternacka i avlånga bitar. Halvera rädisorna. Lägg rotsakerna i en skål och blanda ner olivolja och kryddor. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och sprid ut rotsakerna på plåten. Värm ugnen till 225 grader och rosta rotsakerna i ugn 15–20 minuter.

2. Medan rotsakerna är i ugnen kan du steka kebabflarnen i panna tills de är genomvarma och har fått fin färg.

3. Skiva halloumin, och stek den om du vill.

4. Stapla en bit av alla ingredienser på varandra och stick en cocktailpinne genom hela paketet.

5. Lägg upp allt snyggt på ett fat och servera!

Kebabbatong:

1. Stek kebabflarnen i panna tills de är genomvarma och har fått fin färg.

2. Medan kebabflarnen bryns i pannan kan du skära batongen i skivor och sedan dela varje skiva på mitten. Bred majonnäs på brödskivorna.

3. Skär paprikan i bitar och halvera körsbärstomaterna.

4. Lägg en bit av alla ingredienser på den ena delen av brödskivan, och lägg sedan den andra delen av brödskivan ovanpå fyllningen.

5. Lägg upp allt snyggt på ett fat och servera!

Tips! Värm gärna tilltuggen på svag värme i ugn en stund innan servering.

  • Kebab

Skriv en värdering