Ingredienser:
Kebabpinnar med halloumi och rotsaker:
Görans kebab | |
morot | |
palsternacka | |
halloumi | |
rädisa | |
färsk basilika | |
olivolja | |
kryddor | |
cocktailpinnar |
Kebabbatong:
Görans kebab | |
fullkornsbatong | |
majonnäs | |
röd paprika | |
körsbärstomat | |
örter |
Gör så här:
Kebabpinnar med halloumi och rotsaker:
1. Tvätta, skala och skär både morot och palsternacka i avlånga bitar. Halvera rädisorna. Lägg rotsakerna i en skål och blanda ner olivolja och kryddor. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och sprid ut rotsakerna på plåten. Värm ugnen till 225 grader och rosta rotsakerna i ugn 15–20 minuter.
2. Medan rotsakerna är i ugnen kan du steka kebabflarnen i panna tills de är genomvarma och har fått fin färg.
3. Skiva halloumin, och stek den om du vill.
4. Stapla en bit av alla ingredienser på varandra och stick en cocktailpinne genom hela paketet.
5. Lägg upp allt snyggt på ett fat och servera!
Kebabbatong:
1. Stek kebabflarnen i panna tills de är genomvarma och har fått fin färg.
2. Medan kebabflarnen bryns i pannan kan du skära batongen i skivor och sedan dela varje skiva på mitten. Bred majonnäs på brödskivorna.
3. Skär paprikan i bitar och halvera körsbärstomaterna.
4. Lägg en bit av alla ingredienser på den ena delen av brödskivan, och lägg sedan den andra delen av brödskivan ovanpå fyllningen.
5. Lägg upp allt snyggt på ett fat och servera!
Tips! Värm gärna tilltuggen på svag värme i ugn en stund innan servering.
- Kebab